Hudba a film

Vzniká nový tanečný veľkofilm, na konkurzy dohliadajú The Pastels

"Film má byť kvalitný nielen po hereckej stránke, ale výborné musia byť aj tanečné výkony jednotlivých protagonistov."

TASR, 29. júna 2015 13:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Prvými castingami sa vo štvrtok (25. 6.) začali prípravy na nakrúcanie nového slovenského tanečného veľkofilmu s pracovným názvom Hugo. Snímka má reflektovať aktuálne trendy v showbiznise a spoločnosti. "Kladie si otázky, ako na mladých ľudí pôsobí účasť v súťažiach ako Superstar, Tanec snov či Československo má talent a čo to robí s ich psychikou," TASR informovala Eva Sládková z agentúry Webster.

Film má byť kvalitný nielen po hereckej stránke, ale výborné musia byť aj tanečné výkony jednotlivých protagonistov. Aj preto na konkurzy dohliadajú profesionáli - skupina The Pastels. "Naša skupina bude vo filme aj účinkovať a máme na starosti tiež choreografickú supervíziu. Obklopím sa teda šikovnými choreografmi z celého Slovenska, pretože chcem divákom ukázať, ako vyzerá slovenská súčasná tanečná scéna," vyjadril sa pre médiá choreograf a manažér The Pastels Milan Kereš. "Predstavíme šikovných mladých ľudí, ktorí sú úspešní nielen doma, ale aj vo svete."

Konkurz aj v Las Vegas


Castingy sa uskutočnili v Bratislave a v Nitre, do konca týždňa môžu tanečníci ešte vyskúšať šťatie a predviesť svoje výkony v Košiciach, Prešove, Zvolene, Martine, Žiline a v Trenčíne. Konkurzy vyvrcholia v americkom Las Vegas, kde sa The Pastels chystajú 8. júla.

"Na prvom castingu v Bratislave sa zúčastnilo približne 30 mladých ľudí, pričom sú medzi nimi podľa nás asi tri zaujímavé typy," uviedla producentka filmu Silvia Panáková z Arina film production. Podľa jej slov má snímka osloviť predovšetkým mladých ľudí a preniesť ich životný štýl na plátno. "Práve preto sme siahli po skupine The Pastels, ktorá rezonuje na Slovensku aj v zahraničí. Pomôžu nám ukázať širokej verejnosti, akým životným štýlom a trendmi dnes žijú mladí tanečníci," dodala na margo pripravovaného tanečného veľkofilmu, ktorý má priniesť aj pohľad do zákulisia talentových šou.

ODPORÚČAME AJ:
Kino novinky týždňa: Danny Collins, V hlbinách a Mimoni prichádzajú
Celeste Buckingham: Nový klip o najnepredvídateľnejších dňoch
Muzikálový špeciál: Poznáte tieto legendárne filmy?

Komentáre