Štýl

Aj leto má svoje nevýhody: Čo dokáže urobiť s našou pleťou?

"Vysoká teplota a nedostatok vlhkosti môžu spôsobiť i problémy. Ktoré konkrétne?"

Eva Frantová, 27. júla 2016 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Mnohé z nás si myslia, že letné slnko v kombinácii s morskou vodou je tá najlepšia forma oddychu nielen pre našu dušu, ale i pre telo. Opak je však v tomto prípade pravdou. Vysoká teplota a nedostatok vlhkosti môžu spôsobiť i problémy. Ktoré konkrétne?

Suché vlasy


Každá z nás to dobre pozná. Morská voda, soľ a príliš veľa slnka spôsobujú niekedy viac problémov ako osohu. Vlasy však trpia zo všetkého najviac. Zabráňte ich vysušovaniu a zaobstarajte si kondicionér, ktorý vaše vlasy do hĺbky vyživí a nedovolí soli preniknúť do vnútra.

Pokožka


Aj keď si možno myslíte, že suchý vzduch pomôže vášmu akné alebo ho aspoň zmenší, nie vždy to tak je. Slaná a nekvalitná voda v domácnostiach v južných krajinách je práve tým, kvôli čomu sa stav vašej pokožky môže viditeľne zhoršiť. Ak chcete podobnému javu predísť, zaobstarajte si krém na opaľovanie, ktorý je presne určený na tvár. Obsahuje totiž špeciálne oleje, ktoré vašu pokožku nezaťažia a zároveň zabránia preniknutiu lúčov.

Opálenie


Jedným z negatívnych javov opálenia je i to, že nesmierne vysušuje pokožku, ktorá pri ňom naozaj viditeľne starne. Zabráňte podobnému javu, a to pomocou naozaj kvalitného opaľovacieho mlieka a pílingu, ktorý odstráni odumreté bunky a povrch vašej pokožky na počkanie vyhladí.

ODPORÚČAME AJ:
Neónová vládne letu: Vyskúšajte ju aj vy
V lete sa chĺpky nenosia: Ako sa ich zbaviť rýchlo a jednoducho?
Nepáči sa vám overal ani krátke šaty? Skúste niečo medzi!
Dlhotrvajúca manikúra aj napriek kúpaniu v mori? Je to možné

Komentáre