Štýl

Ani krátke ani dlhé? Lob je účes, ktorý vás dostane

"Niektorým sa účes, takzvaný bob, zdal príliš krátky, neforemný a nie veľmi praktický. A práve preto tu máme jeho mladšiu a premyslenejšiu verziu - lob."

Eva Frantová, 2. septembra 2015 14:00
Ilustračné foto Foto: youtube.com
Ešte prednedávnom zahltil móla všetkých módnych prehliadok ležérny účes po bradu, ktorý na prvý pohľad vyzeral sviežo, vzdušne a mladistvo. Ako prvá sa ním nechala inšpirovať speváčka Rihanna avšak zástup ďalších a ďalších obľúbenkýň na seba nenechal dlho čakať. Niektorým sa však tento účes, takzvaný bob, zdal príliš krátky, neforemný a už vôbec nie praktický. A práve kvôli podobným odporcom vznikla jeho mladšia a premyslenejšia verzia. Dámy a páni zoznámte sa. V kurze je totiž „lob“.

Dlhší, ale rovnako chic


Rozdiel medzi bobom a jeho novšou verziou je hlavne v dĺžke. Zatiaľ čo bob nesiahal ďalej než po bradu a jeho posledné pramienky nám obopínali čelusť, pri „lobe“ alebo „long bobe“ je to tak trochu inak. Vlasy totiž padajú presne šiju. Základný pravidlom ostáva, že účes musí byť vzdušný a prispôsobivý, nie padnutý na pleciach ako všetky naše problémy.



Vpredu dlhší z princípu


Aj pri lobe platí, že vlasy v prednej časti musia byť v zásade dlhšie ako tie vzadu. Kaderníci to profesionálne nazývajú strihaním do tváre, čím sa celkový vzhľad zjemní a nadobudne prirodzenejšie črty. Pozor však na to, aby prechod od kratších vlasov k dlhším bol dostatočne plynulý. Ak by totiž na seba jednotlivé časti nenadväzovali, mohlo by to zásadne rušiť celkový dojem.



Urob si sám. Alebo nie?


Ako takmer pri každom účese, ktorý vám vo Webmagazíne predstavujeme, i pre lob platí, že si ho môžete šikovne vytvoriť i samy. Potrebujete na to len tie správne nožnice, návod a samozrejme dávku odvahy. Nie všetci odborníci však podobné odvážne činy odporúčajú. Nie je vraj jednoduché trafiť správny pomer medzi zadnými a prednými vlasmi a experimentovaním si môžete viac uškodiť ako pomôcť. Preto vám prinášame videá, ako si s lobom poradili odborníci, ale aj samotné laičky. Čo pokladáte za vydarenejšie už necháme na vás.

ODPORÚČAME AJ:
Krásne a zdravé obočie? Jedine s ricínovým olejom
Budete prekvapené: Kávu a olivový olej nemusíte využiť len v kuchyni
Ste odporkyňou podkladovej bázy? Chyba
Zopár trikov na leto, ktoré by ste mali poznať

Komentáre