Štýl

Päť beauty zlozvykov, ktorým by ste mali dať červenú

"Zlozvyky, majú ich takmer všetci, no nie všetci pracujú na ich odstránení. My vám prinášame päť, ktorých by ste sa mali radšej zbaviť, ak nechcete pôsobiť nevkusne či nevychovane. "

Diana Vaculová, 19. decembra 2014 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP


Každá žena chce pôsobiť upravene. Často však, milé dámy, zabúdate na to, že upraviť ste sa mali ešte doma. A tak to doháňate na verejnosti, čím neraz otravujete vaše okolie. Vraj to robíte pre krásu? Nuž, aj beauty zlozvyky sú stále iba zlozvykmi. Týmto piatim by ste sa radšej mali vyvarovať!

Kontrola zubov


Nikto nechce behať s makom medzi zubami, no verte nám, skutočne nevyzerá dobre, ak si začnete po jedle prechádzať jazykom po zuboch. Ak si ich chcete vaše zúbky po jedle očistiť, odbehnite si napríklad na toaletu, vyberte si z kabelky zubnú niť a dajte si ich do poriadku. V súkromí.
Zuby si treba čistiť v súkromí. Foto: TASR


Potrpíte si na nechty?


Zájdite k nechtárke na manikúru, alebo si ju spravte doma. Natrite si ich, opilníkujte, noste ich upravené a hlavne čisté. Len preboha nič z toho nerobte na verejnosti. Čudovali by ste sa, koľkým ľudom príde absolútne nechutné, keď si vyberáte spoza vašich dlhých pazúrov špinky. A čo je ešte horšie, ak si ich začnete pilníkovať. Pre vás je to možno sotva badateľný zvuk, no sú ľudia, ktorým z neho stoja chlpy na rukách. Tak prečo im strpčovať život?
Ilustračné foto Foto: TASR


Ach, tá vaša hriva


Máte krásne dlhé vlasy? To sme rady, no neznamená to, že by ste si ich teraz mali prečesávať každé dve minúty. Áno, patrí to k piatim najotravnejším beauty zlozvykom. A ešte jedna vec, ak vám vaše vlasy padajú, oberte sa od nich doma a nie keď budete v spoločnosti, pretože tak budete zbytočne pôsobiť nečisto. Okrem toho nie je dvakrát zdvorilé hádzať vaše vlasy napríklad na zem, pokiaľ ste na návšteve.
Vlasy si tiež neupravujeme na verejnosti. Ilustračné foto. Foto: TASR/AP


Suché pery


Suché pery sú častým problémom žien, a to najmä teraz v zime. To však neznamená, že by ste si ich automaticky mali obhrýzať do krvi, a tak z nich odstraňovať starú kožu. Predísť tomu môžete používaním mastičiek či balzamov alebo si jednoducho urobte jemný píling aj na vašich perách. Vzchopia sa.
Aj o pery sa treba starať. Ilustračné foto. Foto: TASR


Vyrážky


Bohužiaľ, raz za čas sa nám vyhodí na tvári malý pupáčik. Je to síce nepríjemné, no stále ešte neznamená lepšie, že by ste si ho mali pred všetkými vytláčať. Na jednej strane je to maximálne nevhodné, no zároveň tým nepomáhate ani samej sebe.
Pri problémoch s pleťou radšej navštívte kozmetičku. Ilustračné foto. Foto: TASR

Nejedna kozmetička by vám povedala, že ak sa už rozhodnete pre ich vytlačenie, mali by ste to robiť za pomoci dezinfekcie a odličovacích tampónov alebo vreckoviek, aby ste predišli infekciám, čo v konečnom dôsledku spôsobuje ešte väčšie množstvo pupáčikov.

ODPORÚČAME AJ:
Päť tipov ako ochrániť vašu pokožku pred zimou
TAKÁTO JE PRAVDA: Muži sa o seba starajú šesťkrát viac ako ženy
Prehľadajte chladničku: Tieto potraviny pomôžu vašim vlasom
Päť dôvodov, prečo investovať do kvalitných topánok
Neviete, čo kúpiť vášmu partnerovi pod stromček? Tu je päť tipov

Komentáre