Štýl

Päť rád, ako byť krásna aj bez mejkapu

"Každá žena sa chce páčiť, o to viac, keď nemá na sebe ani štipku mejkapu. Ako to docieliť? Inšpirujte sa našimi radami a budete krásna v každej situácii."

Diana Vaculová, 19. novembra 2014 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP


Počuť od vašej polovičky, že ste nádherná ráno, keď sa práve zobudíte patrí určite k jedným z najkrajších vyznaní. Veď vám stoja vlasy, nemáte ešte umyté zuby a tvár okolo kozmetiky ešte ani len neprešla. Mejkap vlastne ani nemusíte použiť. Inšpirujte sa.

Očistenie je základ


Vaša pleť bude vždy problematická, keď nebudete venovať dostatok času jej očiste. Tvár by ste si mali preto pravidelne čistiť obyčajným, no vzácnym živlom – vodou. V kombinácií s prírodnými mydlami dokáže zázraky. Samozrejme, že by ste nemali vynechať každovečerné odličovanie, a to najlepšie s jemnými prírodnými prípravkami.

Počuli ste už o účinkoch vazelíny?


Nie? Chyba! Ak patríte k dámam, ktoré líčenie nepreferujú, potom je vazelína pre vás tým pravým orechovým. Namiesto špirály môžete práve vďaka nej dodať vašim očiam zvodný pohľad. Stačí, ak si vaše riasy potriete týmto zázrakom. Budú pôsobiť jasnejšie, no zároveň prirodzene. Vyskúšajte to!

Hydratujte


Základom pre krásnu vizáž tváre aj bez mejkapu je jej hydratácia. Pleť po používaní mejkapu zostáva často vysušená, ak máte problémy so suchou pokožkou – o to viac. Mali by ste si teda posvietiť na kvalitnú kozmetiku, a to najmä na krémy, ale aj na rôzne masky. Vďaka nim nielen oddialite starnutie a vráskavenie pokožky, no zároveň bude vaše pleť pôsobiť zdravšie.
Ilustračné foto. Foto: TASR


Pozor na stravu


Jedným z faktorov, ktorý ovplyvňuje našu pokožku je aj životospráva. Pokiaľ fajčíte, pijete neprimerane veľa alkoholu, jete fastfoody, nečakajte, že vaša pleť bude neproblematická. Áno, aj náš jedalníček môže ovplyvniť to, ako vyzeráme. Preto by ste mali siahnuť po vláknine, ovocí a po zelenine.

Posvieťte si na pery a obočie


Medzi najvýraznejšie črty ženskej tváre určite patria pery a obočie. Preto by ste si na ne mali posvietiť. Ak máte tenké, nevýrazné obočie, potom ho určite netrhajte a nezmenšujte ešte viac, veď určite ste samé dobre postrehli, že sa teraz nosia výraznejšie obočia. No a čo sa vašich pier týka, siahnite po kokosovom olejčeku. Prečo? Vaše pery budú vďaka nemu hebkejšie a zároveň budú vyzerať lepšie.


ODPORÚČAME AJ:
Nestihli ste si umyť vlasy? Tu sú tri tipy ako to zamaskovať
Šesť mýtov o očiste hrubého čreva: Nedajte sa oklamať
Desať čudných fóbií, o ktorých ste doteraz nepočuli
Desať zázrakov, ktoré s vami dokáže spraviť levanduľa
Desať sexi trikov pre nezabudnuteľnú svadobnú noc

Komentáre