Štýl

Denisa Lipovská: Desať jednoduchých tipov, ako sa zbaviť tuku

"Majte radi telo, ktoré máte, kým pracujete na tele, aké chcete, hovorí úspešná slovenská reprezentantka v bikini fitness a Majsterka Európy v tejto kategórii. "

Veronika Rosputinská, 1. septembra 2014 12:00
Denisa Lipovská Foto: Archív Denisy Lipovskej/adrienne photography


Ženy sú, vraj od prírody, nespokojné bytosti a stále nájdu oblasť, v ktorej je čo zlepšovať. Často sa zameriavajú na svoju postavu – hádam ani neexistuje žena, ktorá je so svojím telom spokojná na sto percent. Navyše, ak sa pridajú aj uštipačné poznámky partnera, je rozhodnuté!

„Ten zadok bol kedysi pevnejší,“ poznamenal smelo aj manžel Denisy Lipovskej a naštartoval ju na cestu, v cieli ktorej čakal titul Majsterka Európy v bikiny fitness. Všetko sa to začalo vo fitku, hoci vtedy 26-ročná obyčajná žena podobné priestory v obľube nemala. Osobný tréner jej pohľad na vec zmenil a cvičenie sa jej zapáčilo do takej miery, že sa mu rozhodla venovať aj profesionálne. Zo ženy s klasickým zamestnaním sa postupne stala nielen majsterka, ale aj trénerka, ktorá teraz svoje skúsenosti odovzdáva ďalej.

„Skúste viac chodiť pešo, prestaňte používať výťah,“ radí, ako bezbolestne a po malých krôčikoch začať meniť životný štýl. „Cvičte aspoň tri razy do týždňa, pokojne aj doma, klasické cviky ako drepy či výpady sú na nezaplatenie. Keď k tomu pridáte kardio – či už v exteriéri alebo vo fitnescentre – výsledky na seba určite nenechajú dlho čakať,“ pokračuje.

S novým štýlom nové návyky


Začať sa hýbať nie vždy stačí. Ak chcete zmeniť životný štýl, treba sa zamerať aj na jedálniček a pitný režim. Základom je pravidelná a vyvážená strava: „Správne nastavené stravovanie a pitný režim sú základom úspechu. Človek, ktorý sa aktívne venuje tréningu, musí mať vyvážený príjem jednotlivých zložiek potravy. Dôležitý je predovšetkým príjem bielkovín, tukov, sacharidov, vitamínov, minerálov a stopových prvkov.“

Denisa Lipovská Foto: Archív Denisy Lipovskej/ Matt Rybansky Photography
Taktiež je dôležité nezabúdať dostatočne piť, čo je problémom mnohých ľudí. Smäd jednoducho nepociťujú, no to neznamená, že telo tekutiny nepotrebuje. „Čo sa týka množstva, je potrebné počúvať individuálne potreby tela. Voľba druhu nápoja závisí od konkrétnych podmienok, niekedy je najvhodnejšia voda, inokedy ovocná šťava alebo iné nápoje. Tým, pre ktorých je cieľom redukcia kilogramov, odporúčam, aby siahli skôr po nealkoholických nápojoch sladených inými sladidlami ako je cukor, ktorý môže výrazne spomaliť odbúravanie tukov. Pred tréningom sú vhodné aj nesladené kofeínové nápoje alebo káva, ktoré nabudia organizmus a človek je schopný podať vyšší výkon a väčšie množstvo energie, čo nepriamo napomáha redukcii hmotnosti,“ prezrádza trénerka.

Denisa Lipovská má aj svoj profil na Facebooku, kde má takmer 10-tisíc fanúšikov. Tam sa s nimi delí aj o praktické tipy, my sme pre vás vybrali Desať jednoduchých tipov, ako sa zbaviť tuku.

1. Obmedzte cukor
2. Jedzte zdravé tuky
3. Žiadne biele sacharidy
4. Dva až tri litre tekutín denne
5. Pokúste sa zvládať stres
6. Zvýšte príjem zelenej listovej zeleniny
7. Jedzte chudé bielkoviny
8. Hýbte sa a trénujte
9. Pite citrónovú šťavu s vlažnou vodou
10. Majte radi telo, ktoré máte, kým pracujete na tele, aké chcete


Už budúci týždeň na vás čaká mini seriál, v ktorom vám postupne predstavíme niekoľko zdravých receptov pripravených Denisou Lipovskou. Hľadajte články označené Varíme s Denisou Lipovskou.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Recept od fitnessky: Cukinový perník
Recept od fitnessky: Banánovník s pekanovými orechami
Recept od fitnessky: Tvarohovo – marhuľový koláč
Recept od fitnessky: Zdravý šalát trikrát inak
Recept od fitnessky: Taliansky mäsový nárez

Komentáre