Štýl

Túžite po krajšej postave? Musíte si osvojiť tieto triky

"Niekedy ani nemusíte tráviť čas od rána do večera vo fitku, aby ste vyzerali sexi. Stačí, ak poznáte tie správne diétne triky. My vám ich prinášame deväť, vyskúšajte ich a neoľutujete."

Diana Vaculová, 1. augusta 2014 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Mnoho žien má problémy s nadváhou alebo s krivkami, ktoré si žiadajú miernu úpravu. No na každodenné cvičenie si akosi nevedia nájsť čas. Nevadí, my vám prinášame deväť trikov, ktoré vám môžu zmeniť život. Inšpirujte sa spolu s nami.

Dôkladne prežúvajte


Dôvod je jednoduchý. Tí, ktorí si viac vychutnávajú jedlo, pomaly a poriadne prežúvajú každé sústo, v konečnom dôsledku oveľa menej zjedia. A to hlavne z toho dôvodu, že pocit hladu vám väčšinou prestane až dvadsať minút po tom, ako ste začali jesť. Ak vašu porciu skonzumujete za desať minút, vaše telo si ani nestihne uvedomiť, že ste niečo jedli, a tak máte neustále pocit hladu. Pri pomalšej konzumácií jedla sa tomu vyhnete.

Stop prejedaniu sa


Vedci prišli s novou štúdiou, podľa ktorej by ste mali jesť z červeného taniera. Prečo? Vraj vám vtedy menej chutí. Dôvodom môže byť aj fakt, že červená z psychologického hľadiska prezentuje nebezpečenstvo. Tak čo, kúpite si novú sadu tanierov?

Vegetariánske stravovacie návyky


Nikto vám netvrdí, že by ste nemali jesť mäso, no viete o tom, že ľudia, ktorých jedlo aspoň z 25 percent obsahuje zeleninu, spotrebujú počas dňa o 350 kalórií menej? Možno by ste si preto mali občas dať namiesto steaku varenú zeleninu.
Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Ľad


Okrem toho, že vám môže pomôcť s ochladením, má aj iné funkcie. Ak sa chcete zbaviť tuku v jedlách, napríklad v polievke, vhoďte do nej ľad. Ten všetky tuky rýchlo nasaje a vy ho môžete potom pokojne s lyžičkou plnej mastnoty vybrať. Musíte však mať naponáhlo, keďže ľad sa veľmi rýchlo rozpúšťa.

Ústna voda


Aj vy máte občas neskutočnú chuť na niečo sladké? Alebo sa neviete dočkať, ako siahnete po chrumkách či čipsoch? Vyskúšajte „liečbu šokom“. Ústa si rýchlo vypláchnite ústnou vodou, ktorá reštartuje ústne bunky aj čuch. Vaše pokušenie bude tým pádom rýchlo preč.

Poldecák


Niektorí štamgasti nedajú dopustiť na jeden poldecák denne. Dokážu vymenovať milióny pozitívnych dôvodov pre vaše telo. No spomenuli by aj ten, na ktorý prišli mexickí vedci? Agavins – druh cukru z rastliny agáve, ktorý sa používa k výrobe tequily, nedokáže byť strávený. To je však v tomto prípade pozitívum, keďže tým pádom nezvyšuje hladinu cukru v krvi a vy môžete pokojne schudnúť!

Buďte fit s octom


Kyselina octová, ktorá patrí k hlavným zlúčeninám octu, spomaľuje rýchlosť vyprázdnenia žalúdku a predlžuje pocit sýtosti. Čiže, ak si dáte pár kvapiek octu na šalát, do polievky či priamo na lyžičku a pred konzumáciou jedla ju vypijete, hneď sa budete cítiť plnšie. Okrem toho vám však môže pomôcť aj pri zdravotných problémoch. Kyselina octová totiž znižuje hladinu glukózy v krvi a zabraňuje tak aj ukladaniu tukov v tele.

Hlad je skrytý smäd


Možno sa vám to zdá smiešne, ale je to pravda. Často máme pocit hladu, no keď si dáme pohár vody, ten tento pocit ihneď zaženie. Ešte lepšie je, ak siahnete po sýtenej minerálke, určite sa budete cítiť plnšie.

Najedzte sa z vlákniny


Avokádo, slivky, černice či kapusta. Všetky obsahujú obrovské množstvo vlákniny, vďaka čomu sa budete cítiť sýte, aj keď toho nezjete až tak veľa. Hor sa do toho!

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Šesť zázračných tipov, ako zakryť nedostatky a mať pás ako prútik
Buďte krajšia aj bez plastík, tu je sedem tipov
Päť tipov, ako získať sexi postavu do plaviek
Štyri tipy, ako si vhodným strihom oblečenia vylepšiť krivky
Slovenky chcú väčšie prsia. Aké zákroky vyhľadávajú u nás muži?
Supermodelkou za pár sekúnd: Takéto kúzla dokáže Photoshop!
Päť skvelých tipov, ako vyzerať štíhlejšie

Komentáre