Štýl

Päť dôvodov, prečo sú vaše vlasy príliš jemné

"Každá žena túži po hrive ako z reklamy, ale nie každej sa to podarí. Vlasy dokážu poriadne potrápiť, hlavne keď sú príliš jemné. Zisťovali sme, prečo to tak je. "

Diana Vaculová, 28. novembra 2014 10:00
Každá žena má inú kvalitu vlasov. Ilustračné foto. Foto: TASR - Štefan Puškáš


Máte vo vašej kozmetickej výbave nespočetné množstvo prípravkov na vlasy, no nič nezaberá? Tak či tak sú jemné, lámavé, rozštiepené? Možno bude problém niekde inde. Mali by ste sa zamyslieť nad príčinami a nielen bezhlavo "ničiť" symptómy. Poradíme vám ako.

Posvieťte si na vaše zdravie


Jedným z najčastejších príčin, prečo vaša hriva nie je taká, ako ju majú hviezdy v reklamách je, že máte málo živín. Chýbajú vám vitamíny a minerály. Preto by ste svoje telo mali obohatiť o železo, vitamín B či omega mastné kyseliny, napríklad v podobe rybieho tuku. No keď sa už pustíte do nakupovania vitamínových tabliet, myslite i na to, že tieto doplnky stravy môžete nájsť aj v prírodnej forme. Ďalšia vec, na ktorú by ste nemali zabúdať, a ktorá ovplyvňuje nielen vaše zdravie, ale i vaše vlasy, je antikoncepcia. Pri jej nesprávnom výbere sa môže stať, že vaše vlasy ostanú až príliš jemné, alebo vám začnú viac vypadávať. To sa môže stať aj pri iných hormonálnych zmenách, ktoré môže spôsobiť napríklad tehotenstvo či problémy so štítnou žľazou. Vlasy teda ani zďaleka nemusia byť tým kľúčovým problémom.

Pozor na fény, žehličky či kulmy


Aj vy patríte k ženám, ktoré rady experimentujú? Natáčajú, žehlia, fénujú a majú jemné vlasy. Vystavujete sa nadmernému teplu, ktoré im v častej periodicite ubližuje. Mali by ste to teda obmedziť. Ak sa nikde neponáhľate, nechajte si ich uschnúť len tak. Aj keď si myslíte, že ste krásne jedine s rovnými vlasmi, nechajte si ich občas také, s akými ste sa narodili. Prirodzené vlny majú niečo do seba a páčia sa nejednému mužovi.
Nadmerné teplo zo žehličiek, kuliem a fénov vlasom neprospieva. Ilustračné foto. Foto: TASR - Štefan Puškáš


Vyberte si vhodnú kozmetiku


Nejde vždy len o cenu. Pokiaľ ste zle usúdili aký druh vlasov máte, môžete za ňu vyhodiť tisícky eur a bude to absolútne zbytočná investícia. Poraďte sa u vašej kaderníčky, čo by bolo pre vaše vlasy to najlepšie a kupujte si produkty, ktoré sú pre ne ako stvorené. Vyhnete sa tak ich zbytočnému zjemňovaniu.

Folikuly, tie vedia svoje


Počuli ste už o vlasových folikuloch? My vám o nich prezradíme presne to, čo potrebujete vedieť. Vlasové folikuly sa v dôsledku používania nesprávnej kozmetiky alebo prílišného mastenia vlasov upchávajú, čo spôsobuje, že z nich vychádza neustále tenší a tenší vlas. Tým je vaša hriva jemnejšia. Nebojte sa, aj proti tomu môžete bojovať. Stačí, ak si zakúpite špeciálny očistný šampón, ktorý dokáže vyriešiť aj hĺbkové problémy.

Alergia verzus vaša hriva


Alergia je nepriateľ nielen vášho nosa či očí, ale aj vašich vlasov. Keďže sa vlasy nevedia brániť inak, pri používaní nevhodnej kozmetiky majú alergickú reakciu, ktorá upcháva ich folikuly, čo spôsobuje opäť to, že sú tenšie. Ak ste postrehli, kedy vám začali vaše vlasy jemnieť, môžete zmeniť ten konkrétny šampón či kondicionér, ktorý to spôsobil. Vlasy by sa potom mali vrátiť čoskoro do poriadku. Ak nie, poraďte sa s lekárom.

ODPORÚČAME AJ:
Móda 80. rokov: Vracia sa alebo nikdy nezmizla?
Päť tipov ako vďaka účesu vyzerať chudšie
Dve mladé ženy trávia svoj život vo výklade. Prečo ich to baví?
Päť rád, ako byť krásna aj bez mejkapu
Nestihli ste si umyť vlasy? Tu sú tri tipy ako to zamaskovať

Komentáre