Štýl

Sedem prehreškov voči kráse ženy

"Možno si to ani neuvedomujeme, no každodenne sa dopúšťame niekoľkých chýb, ktoré majú namiesto skrášlenia opačný efekt. Týmto siedmim prešľapom sa preto určite vyhnite."

Diana Vaculová, 27. augusta 2014 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván


Niekedy sa staráme príliš a niekedy starostlivosť poriadne zanedbávame. A niekedy ani nevieme, ako svojimi činmi škodíme našej vonkajšej kráse. Preto sme sa vám rozhodli priniesť sedem tipov na to, čo by ste určite robiť nemali.

Zničené vlasy


Aj keď za to môže, najmä v lete, z väčšej časti slnko, more či častejšie kúpanie, vina padá i na naše plecia. Netreba zabúdať, že najmä v lete sa treba o vlasy dôkladnejšie starať, nakoľko sa rýchlejšie ničia. Masky, kondicionéry, balzamy. No samozrejme, nie všetko naraz. Skrátka, poriadne si posvieťte na vaše neposlušné rozštiepené končeky. Skvelým riešením je aj ich prestrihanie.

Ach, to obočie


Nie každá žena má obočie ako Megan Fox, no naozaj by ste mali prestať s jeho prehnaným vytrhávaním a následným dokresľovaním. Poraďte sa s vašou kozmetičkou alebo si ho rovno nechajte upraviť u nej. Keď vám ho nafarbí a vytrhá len to, čo je naozaj navyše, bude výsledný efekt oveľa prirodzenejší. Takisto ušetríte aj čas strávený ráno s jeho kreslením.

Pozor na rúže a lesky


Keď chcete nosiť tmavý či výraznejší rúž, nezabúdajte na kontúrovaciu ceruzku. Tá zabráni jeho prípadnému rozplývaniu sa mimo kontúr vašich pier. Ak preferujete lesk, nenanášajte si ho priveľa. Potom sa vám totiž na perách vytvárajú nánosy plné hrudiek.

Krém vždy poriadne rozotrite


Reč je najmä o tom podkladovom. Ak si ho zle rozotriete alebo nebodaj zle vyberiete vzhľadom na váš mejkap, môžete si na tvári vytvarovať nepekné kontúry. Čo v konečnom dôsledku spôsobuje to, že namiesto prekrytia niektorých problémov, ktoré by ste radšej schovali, ich akurát tak zvýraznite. Dajte si preto záležať na správnej úprave, najlepšie je, ak si jeho rozotrenie skontrolujete na dennom svetle, vtedy zbadáte viac, než pod tým umelým.

Umývať či neumývať?


Samozrejme, že vlasy si umývať musíte. No nie každý deň. Mali by ste si už konečne nechať vysvetliť, že im to neprospieva, ale práve naopak, škodí. Je to pre ne totiž priveľa chémie. Ak sa tohto zlozvyku neviete zbaviť, skúste si ich niektoré dni umyť iba čistou vodou alebo použite suchý šampón.

Problémy s vyrážkami


Niektoré ženy nimi trpia. To však neznamená, že si ich teraz budete neustále vytláčať snáď pri každej príležitosti. A keď už aj, aspoň si na ne potom nenanášajte krém na vyrážky. Radšej použite korektor, pretože s týmto krémom sa na nich vytvorí nepekná vrstvička, na ktorú potom všetkým akurát tak padne zrak, a to by ste určite nechceli.

Zlé opálenie


To, že je niekto opálený podľa plaviek, je jedna vec. No ak sa počas leta neviete dostať na slnko a rozhodnete sa pre samoopaľovacie krémy, dajte si pozor na to, aby ste ich rozotreli skutočne všade. Vyzerá to veľmi neesteticky, ak na niektorú časť tela zabudnete. A ďalšia vec - keďže krém nanášame pomocou dlaní, ktoré potom zvyknú byť najtmavšie - nezabudnite si ich starostlivo umyť. V každom prípade, odporúčame vám, aby ste sa riadili tým, že je krajšia bledšia, no prirodzenejšia pokožka, ako umelo opálená a fľakatá.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Lak na nechty je všestranný, tu je sedem tipov na jeho využitie
OBRAZOM: Keď sú nechty umením
Chcete mať krásnu pleť? Nepodceňujte starostlivosť v mladom veku
Top dvadsať babských rád pre krásu
Odborníčka radí: Ako si udržať krásny mejkap aj v lete
Krajšie bruško za 30 dní. Viete, ako na to?
Zvodné francúzske líčenie? S nami ho zvládnete za pár minút!
Púšťate sa do chudnutia? Toto rozhodne nevečerajte!
Ďalšia z radu bláznivých diét: Plast našitý na jazyk!
Vajíčka, koláče či hladovka, tieto diéty radšej neskúšajte
Sukne, šaty, šortky a? Tenisky!

Komentáre