Štýl

Chcete mať krásnu pleť? Nepodceňujte starostlivosť v mladom veku

"Napriek tomu, že v dvadsiatich asi nebudete čeliť problémom, akými sú napríklad vrásky, neznamená to, že by ste starostlivosť o pleť mali podceňovať. Tu je desať tipov, ako si ju udržiavať."

Diana Vaculová, 20. augusta 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


S každým vekom sa spájajú iné problémy s pleťou. Možno si myslíte, že v dvadsiatich vám ešte nič nehrozí, nie je to však tak úplne pravda. O pokožku v dvadsiatich sa musíte starať úplne inak, než o tú, ktorá má o desať rokov viac. Práve v tomto robí mnoho žien chyby, napríklad, používajú krémy pre staršie dámy alebo zabúdajú na odmaľovanie sa. My sme sa vám rozhodli priniesť desať trikov, ako sa starať o mladú dvadsaťročnú pleť. Inšpirujte sa spolu s nami.

Tu a teraz


Áno. Máte dvadsaťpäť a zatiaľ neevidujete žiadne problémy s pleťou. To však neznamená, že môžete používať nekvalitné prípravky a dúfať, že v staršom veku to napravíte kúpou drahej sady. Začať by ste mali presne tu a teraz. Ošetrovaním, čistením a vyživovaním môžete v konečnom dôsledku predísť toľkým problémom, že sa to oplatí nezanedbať.

Dvakrát denne


Nielen zuby, ale aj tvár by ste si mali umývať minimálne dvakrát denne. Prečo? Dôvod je jednoduchý. Pokožka potrebuje vodu aj večer, aj ráno. Tá v kombinácií s čistiacimi prípravkami totiž uvoľňuje póry a pleť bude ihneď zdravšia aj krajšia. Okrem toho tak môžete predísť akné.

Slnko a opaľovanie


Dosiahnuť krásne hnedé opálenie, vďaka čomu budete v nejednom outfite vyzerať lepšie, je jedna vec. No naniesť si krém s ochranným faktorom minimálne 15, je vec druhá. A taká, na ktorú by ste určite nemali zabúdať.

Stop laseru


Aspoň vo vašom veku určite. Vaša pleť, ak netrpíte akné, to ešte skutočne nepotrebuje. Jeho účinky aj tak nie sú dlhodobé, čiže si ho radšej nechajte ako takého žolíka v rukáve. Možno raz, teraz vsaďte na prírodnejšie spôsoby vylepšenia pleti.

Chemický píling – áno či nie?


Po dvadsaťpätke raz ročne určite áno. Vyskúšajte ho na celom tele, nebudete sa stačiť diviť jeho účinkom. „Vylieči“ všetky vaše nedostatky a prípravky, ktoré ste používali na pleť doteraz, budú mať akýsi väčší účinok. Odporúčame po ňom vyskúšať aj domáce masky, ktoré majú práve vo vašom veku zázračnú moc.
Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Kyselina salycilová


Dezinfikuje, upokojuje, odstraňuje zápaly. To všetko táto kyselina dokáže. Preto by ste si ju mali zaobstarať. Namiesto všakovakých olejových odličovacích prípravkov by ste mali voliť radšej čistiacu kozmetiku, ktorá obsahuje túto kyselinu. Po puberte máte väčšinou ešte dosť mastnú pleť, a preto je zbytočné jej na tejto mastnote pridávať. Mohlo by to totiž mať namiesto zlepšenia kvality pleti opačný efekt.

Nezabúdajte na oči


Že očný krém je vhodný len pre vaše mamy či babky? Omyl! Neváhajte do neho investovať i vy - aj peniaze, aj váš každodenný čas. Okolo očí sa totiž vždy vytvárajú vrásky najrýchlejšie a taktiež sa ich najhoršie zbavuje. Preto je lepšie začať preventívne už vo vašom veku. A ak sa poobzeráte po rodinných príslušníkoch a zistíte, že majú výrazné vrásky v okolí úst, mali by ste si preventívne nanášať krémy i tam, pretože genetika nepustí.

Raz týždenne píling


Prečo? Pre pokožku je normálne, že odumiera. No a aby tá zdravá mohla správne dýchať, je nutné sa zbaviť starej a odumretej. Preto je píling ideálnou možnosťou. Urobte si ho vždy raz týždenne a ani nebudete vedieť, ako veľmi si pomôžete! Ideálne je, ak budete striedať kúpenú pílingovú kozmetiku s tou domácou. Nebojte sa experimentovať!

Masáže


To je nutnosť. No nie len tak hocijaké. Posvietiť by ste si mali na váš krk a dekolt. Nielen, že ich masáž dobre prekrví, no ak použijete na masáž krémy proti vráskam, môže to slúžiť opäť ako prevencia do budúcna.

Kvalitná kozmetika


Počuli ste už o retinole? Nie? Chyba. Kozmetika, ktorá ho obsahuje, má priaznivé účinky proti vráskam či ochabnutí pokožky. Takisto obsahuje veľa vitamínov a dodá ten správny základ na to, aby sa vám v budúcnosti lepšie vyhýbalo kožným problémom.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Top dvadsať babských rád pre krásu
Odborníčka radí: Ako si udržať krásny mejkap aj v lete
Krajšie bruško za 30 dní. Viete, ako na to?
Zvodné francúzske líčenie? S nami ho zvládnete za pár minút!
Púšťate sa do chudnutia? Toto rozhodne nevečerajte!
Ďalšia z radu bláznivých diét: Plast našitý na jazyk!
Vajíčka, koláče či hladovka, tieto diéty radšej neskúšajte
Sukne, šaty, šortky a? Tenisky!

Komentáre