Štýl

Aké líčenie zvoliť do školy? Radí vizážista Tomáš Vida

"Kedysi bolo líčenie v školách zakázané, dnes je prístup pedagógov omnoho benevolentnejší. Líčenie do školy by však malo spĺňať isté pravidlá."

Webmagazin.sk, 2. októbra 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: Dermacol


Otázka líčenia je dnes medzi mladými študentkami úplne bežná. Každodenný mejkap je pre mnohé z nich samozrejmý ako ranná hygiena. Kedysi však situácia bola iná - dievčatá do školy nalíčené chodiť nemohli, zriedkavé neboli ani situácie, keď učiteľky dievčatá poslali na toaletu, aby si tvár umyli. To, že sú dnešné školy voči používaniu líčidiel benevolentnejšie, ale neznamená, že pravidlá neexistujú. Do školy by ste sa mali nalíčiť určite inak, ako na večierok či inú príležitosť.

Ako nájsť tú zlatú strednú cestu? Treba dodržať pár pravidiel a líčenie do školy od toho na voľný čas odlíšiť. V spolupráci s vizážistom Dermacol Tomášom Vidom vám dnes prinášame pár praktických tipov, vďaka ktorým tento oriešok jednoduchšie rozlúsknete.

DO ŠKOLY


Pleť: Základom starostlivosti o pleť je odlíčenie, najmä, ak má dievča problematickú pleť. To zbaví tvár nečistôt a pripraví ju na ďalšie líčenie. "Pre problematickú pleť je vhodná napríklad čistiaca voda s olejom z austrálskeho čajovníka," radí vizážista. Chýbať samozrejme nesmie hydratačný krém a pre tie z vás, ktoré majú problém s lesknúcou sa pleťou, má vizážista jednu radu - používajte zmatňujúce bázy pod mejkap. Líčenie tváre zavŕšite korektorom, zmatňujúcim púdrom a farbou na líčka.

Ilustračné foto Foto: Dermacol
Oči: "Bežné denné líčenie do školy by nemalo byť príliš výrazné, preto by dievčatá mali zvoliť skôr jemné farby, ktoré oči rozjasnia," hovorí vizážista. "Podkladová báza pod očné tiene dlhodobo zafixuje nalíčenie očí a viditeľne predĺži bezchybný vzhľad očného make-upu. Do vnútorného kútika aplikujte biely tieň a až tesne pod obočie potom naneste perleťový odtieň neutrálnej telovej farby. Na zvýraznenie očí použite objemovú riasenku," dodáva. Nezabudnite tiež upraviť obočie - buď pomocou špeciálnej ceruzky alebo hnedého očného tieňa.

Ilustračné foto Foto: Dermacol
Pery: Výrazné rúže do školy neodporúčame, najmä, ak ste ešte žiačkami stredných škôl. Vizážista tiež uprednostňuje nenápadnejší look. "Prirodzenú krásu pier stačí len jemne podčiarknuť leskom, ktorý pery farebne tónuje a prepožičia im šťavnatý a svieži vzhľad."

Ilustračné foto Foto: Dermacol
Nechty: Tie sú, podobne ako vlasy, korunkou krásy každej ženy. Klasikou sú červené, túto sezónu však pokojne siahnite po veselých neónových odtieňoch.

NA VOĽNÝ ČAS


Pleť: V prípade pleťovej starostlivosti je to vždy rovnaké. Odličovať, hydratovať! Následne použiť bázu, ľahký mejkap, korektor, púder a farbu na líčka.

Oči: Keď sa chystáte na večierok, oslavu alebo máte chuť zaexperimentovať, vyskúšať môžete aj výraznejšie líčenie. Nikdy však nezabúdajte na podkladový tieň, vďaka ktorým vám líčenie dlhšie vydrží a "nestečie". Vizážista radí používať svetloružový tieň, s ktorým dosiahnete svieži a romantický vzhľad. Práve taký sa k vášmu veku hodí. "Pod obočie potom naneste biely tieň a celkový vzhľad očí nakoniec podčiarknite riasenkou," dopĺňa.

Ilustračné foto Foto: Dermacol
Pery: Ani v tomto prípade sa nemusíte uchyľovať k výrazným rúžom, tie si ešte na pár rokov odložte. Siahnite radšej po výraznejšom lesku na pery. "Ak bude obsahovať trblietky a perleť, pery budú vyzerať opticky plnšie," uzatvára Tomáš Vida.

A malá rada od vizážistu: "Nezabudnite, že najkrajší detail na každej tvári je úsmev."

ĎALŠIE ČLÁNKY:


OBRAZOM: Ako sa bývalé kúpele premenili na party galériu
VIDEO: Neuveriteľné podmienky, v ktorých žijú deti
Ako jedna svadba pobláznila svet
VIDEO: Z malého kulturistu je hviezda internetu

Komentáre