Štýl

Slovenská móda vycestovala, vo Viedni sa predstavili štyri značky

"Na Vienna Fashion Week 2014 sa odprezentovali Miklosko Fashion Design, Buffet Clothing, Katie´s Bag a We Are Not Sisters. Poďte na mólo nahliadnuť spolu s nami."

Veronika Rosputinská, 16. septembra 2014 12:00
Miklosko Fashion Design Foto: Jaroslava Črepová


Pre módneho návrhára je možnosť prezentovať svoju tvorbu na podujatí ako Týždeň módy veľká príležitosť. Nielen predviesť to najlepšie, čo na nadchádzajúcu sezónu pripravil, ale je to aj možnosť osloviť a získať novú klientelu či sponzorov a partnerov na ďalšiu spoluprácu. A ak takú príležitosť dostane nielen na domácej, ale aj zahraničnej scéne, je to o to zaujímavejšie.

Dostať sa do zahraničia sa opäť podarilo aj našim vybraným značkám. Na prestížnom módnom podujatí v metropole Rakúska, síce len pár kilometrov od domoviny, ale na najväčšom miestom módnom podujatí, svoju tvorbu predstavili Miklosko Fashion Design, Buffet Clothing, Katie´s Bag a We Are Not Sisters.

Značky sa dostali nielen na catwalk, svoje módne kreácie mohli priamo z móla ponúknuť v Showroome na predaj. Dizajnéri tak mali príležitosť stretnúť sa aj s majiteľmi butikov a módnych obchodov.

Kto sa vo Viedni predviedol?


Asi najlákavejšie pre slovenských návštevníkov prehliadky boli modely Fera Mikloška, ktorý je z vybranej štvorice jednoznačne najznámejší. Na módnej scéne sa pohybuje dlhé roky, jeho róby nechýbajú na žiadnej top spoločenskej udalosti, „oblieka si ho“ nejedna slovenská osobnosť. A najmä, Mikloško svojimi modelmi nikdy nesklame, sú ženské, pôvabné, luxusné, nechýba ručná práca a originalita každého modelu. Vo Viedni tentoraz predstavil novú kolekciu jeseň – zima 2014. Jeho prehliadku otvorila topmodelka Viera Schottertová.

Miklosko Fashion Design Foto: Jaroslava Črepová
We Are Not Sisters sú z trochu iného súdka, oproti Mikloškovmu Couture štýlu tvoria skôr modely z kategórie Urban Fashion. Zamerali sa na pohodlnú nositeľnú módu, kolekcia pozostávala z jemnej rifľoviny v dvoch odtieňoch modrej. Dizajnérky značky - Lucia Jarošová a Tamara Tóthová Markovičová - použili v kolekcii aj teplákovinu a tričkovinu, ktoré ešte viac zdôrazňujú koncept pohodlia a „street-stylu“.

We Are Not Sisters Foto: Jaroslava Črepová
Ďalšia značka, Buffet Clothing, sa rovnako ako We Are Not Sisters, dostala do Viedne už druhý raz. Predviedla sa však nie na móle, ale v Showroome. „Vienna Fashion Week nám dáva možnosť odprezentovať sa pred kvalitným publikom. Naša aktuálna kolekcia oslavuje návrat k základným pouličným štýlom, ich jednoduchosti a nadčasovej hodnote,“ prezradil Michal Darila z Buffet Clothing.

Katie´s Bag Foto: Jaroslava Črepová
Štvoricu značiek uzatvárajú originálne, ručne vyrábané dámske kabelky od Katie´s Bag, ktoré do Viedne prišli s kolekciou inšpirovanou zvieracími motívmi, detailmi a aplikáciami.

FOTOGALÉRIA




„Slovenská móda sa vo Viedni ukázala vo svojej rôznorodosti a originalite dizajnu. Rakúskym médiám, milovníkom módy ako aj biznis klientom naši návrhári ukázali, že Slovensko je krajina s kvalitným a výnimočným módnym potenciálom,“ povedala Dana Kleinert zo Slovak Fashion Council, ktorý spoločne so Slovenským Inštitútom vo Viedni našich dizajnérov podporili.

Tip na skvelé elegantné látky.
Tip na kvalitné módne oblečenie.


ĎALŠIE ČLÁNKY:


Jeseň v podaní Fera Mikloška bude plná sýtych farieb a lesku
Fashion weeky vo svete: Móda od Brazílie po Čínu
Topánková jeseň: Viete, čo na nohy?
Fero Mikloško inovuje portfólio: Bytové doplnky už v ponuke!
DANA KLEINERT: Buďte samé sebou
Čierna jar v podaní Fera Mikloška
Dana Kleinert: Oblečenie môže rásť spolu s deťmi
Fashion Sunday predstavila urban módu slovenských značiek

Komentáre