Štýl

Opálenie v októbri: Vyrieši to za vás bronzer

"Čím kratšie sú večery a čím viac sa vzďaľujeme letným mesiacom, tým viac naša krásna hnedá pokožka stráca svoju prirodzenú letnú farbu a vracia sa v podobe bledučkej Snehulienky."

Eva Frantová, 2. októbra 2015 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Čím kratšie sú večery a čím viac sa vzďaľujeme letným mesiacom, tým viac naša krásna hnedá pokožka stráca svoju prirozdenú letnú farbu a vracia sa v podobe bledučkej Snehulienky. Ak však chcete tomuto javu predísť aspoň na tvári či dekolte, existuje skvelý trik, ktorý pri správnom používaní dokáže divy, a pritom vám postačí jednoduchý bronzer.

Ako na to?


Bronzer je síce užitočný pomocník, ktorý dokáže oživiť letné opálenie na veľmi dlhú dobu, ale treba vedieť, ako ho správne používať. Tento tónovací zázrak totiž pri nesprávnom zaobchádzaní dokáže narobiť viac škody ako osohu. Ľahko sa z vás môže stať oranžová prepúdrovaná kraslica, čo nemá nič spoločné s krásnym opáleným vzhľadom.



Skúste to s trojkou


Najjednoduchším pravidlom nanášania bronzera je nepretierať ním celú tvár akoby to bol púder. Slnko na nás totiž nesvieti rovnomerne, práve naopak. Zachytí len vystúpené časti tváre a preto i vy musíte postupovať podobne. Prejdite si najprv oblasť medzi vlasmi a čelom, kde sa slnečné lúče zachytávajú najradšej. Následne prejdite letmým pohybom na oblasť lícnych kostí a pokračujte k brade. Nanášanie musí pripomínať takzvanú trojku. Túto časť totiž slnko vždy najviac opáli a vy budete pôsobiť viac než len prirodzene.

Matný či trblietavý?


Ak sa neviete rozhodnúť, aký typ bronzera sa vám hodí, je to jednoduché. Pokiaľ chcete pôsobiť naozaj ako od mora, je lepšie použiť bronzer s trblietavým efektom, ktorý skvele odráža svetlo a vašu pleť nádherne rozžiari. Ak však máte chuť zvoliť si niečo na každodenné nosenie, rozhodne si vyberte matný. Je prirodzenejší, napodobňuje lícenku a nevysušuje pleť. Čo viac si priať?

ODPORÚČAME AJ:
Zlatá je svadobnou farbou jesene, nechajte sa ňou zviesť
Jeseň začala: Už viete, akým účesom ju privítate?
Krásna ako z odovzdávania cien Emmy: Povieme vám, čo sa nosí
Máte už tú správnu vôňu na jeseň? Pomôžeme vám s výberom

Komentáre