Štýl

Chcete mať pery, ktoré bude chcieť bozkávať každý muž? Inšpirujte sa

"To, že má niekto veľké pery ako Angelina Jolie, ešte nie je všetko. Najdôležitejšie je, aby neboli popraskané a neodpudzovali už na prvý pohľad. Vyrobte si preto na ne dokonalé masky."

Diana Vaculová, 28. januára 2015 8:00
Angelina Jolie Foto: TASR/AP
Aj vám sa občas stáva, najmä v zime, že vaše pery sú celé popraskané, drsné na dotyk, prípadne sú až priveľmi suché? Skúste proti tomu bojovať za pomoci týchto špeciálnych podomácky vyrobených masiek. Prinášame vám päť tipov, ako na to.

Prvoradý je píling


To, že si na pery nanesiete účinné masky je síce skvelé, no bez toho, aby ste ich mali dokonale vyčistené je to absolútne zbytočné. Preto si v prvom rade spravte píling. Ten vás nielen zbaví nadbytočnej odumretej pokožky na ústach, ale aj vaše pery perfekte prekrví, vďaka čomu budú mať zdravší look. No a čo naň potrebujete? Stačí vám po lyžičke masla, kryštálového cukru a mlieka. Z tejto zmesi urobte kašu, ktorú si naneste na ústa a nechajte pôsobiť.

Vyskúšajte vazelínu


Alebo bambucké maslo či tuhý kokosový olej. Túto hmotu si naneste na pery a potom ich začnite masírovať za pomoci namočenej mäkkej kefky na zuby. Pýtate sa samej seba na čo je to dobré? Odpoveď je jednoduchá. Vďaka tejto masáži sa zbavíte nadbytočnej odumretej pokožky a zároveň dodáte vašim perám jemnosť. Kto by už len nechcel bozkávať také pery?

Pre veľmi suché pery


Bohužiaľ, mnohé z nás trpia veľmi suchými perami. Ak si však myslíte, že vám už nepomôže nik a nič, ste na omyle. Tu je malý tip! Zmiešajte lyžičku medu s citrónovou šťavou, lyžicou z mandľového oleja a tekutinou z kapsúl s vitamínom E. Z tohto všetkého vytvorte hustú kašičku. Verte nám, po suchých perách sa zľahne zem.

Med a olivový olej


Med má vynikajúce zjemňujúce účinky, upokojuje podráždene pery a zároveň ich zásobí vitamínmi. V kombinácií s olivovým a kokosovým olejom a tiež s lyžičkou cukru dokáže divy. Vymiešajte z toho kašičku a ak vám zostane, pokojne si ju odložte do chladničky. V nej vydrží približne dva týždne no a vy by ste si ju mali nanášať aspoň dvakrát denne.

Mrkva nepomáha len očiam


Presne tak! Pokojne môže pomôcť aj vašim perám. Stačí len poznať tento trik a vyrobiť si z nej dokonalú masku. No a čo budete potrebovať? Mrkvu, ktorú pokrájate na malé kúsky a potom rozmixujete. Zo vzniknutej kašičky odoberiete lyžičku, dajte ju do misky a pridajte rovnaké množstvo medu a masla. Konzistenciu tejto hustej hmoty môžete upraviť olivovým olejom. Keď bude maska hotová nanesiete si ju na pery a necháte pôsobiť aspoň pätnásť minút. Mrkva ich dokonale vyživí, zjemní a pridá im zdravú farbu.

ODPORÚČAME AJ:
Pomarančové desatoro: Vďaka týmto tipom budete stále krásne
Červená je farbou tejto sezóny. Doplňte si šatník
Christian Dior: Mať vkus znamená mať svoj vlastný vkus
NEHODA NA PLESE: Róby a obleky si môžete poistiť
Nebojte sa experimentovať: Stavte na metalické odtiene

Komentáre