Štýl

Máte suché vlasy? Tu je päť tipov, ako sa s tým popasovať

"Azda to najhoršie, čo si môžete z leta odniesť, sú suché a poškodené vlasy. My vám však prinášame päť tipov, ako ich dať opäť do poriadku. Inšpirujte sa spolu s nami."

Diana Vaculová, 17. septembra 2014 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Vyskúšali ste rôzne kondicionéry, masky, šampóny na suché vlasy, no nič nezaberá? Možno je čas na iné triky. Také, s ktorými neprišli známe firmy, ale naše babky či prababky. Že o žiadnych neviete? Nevadí, čítajte s nami a zistíte viac. Tu je päť tipov.

Olivový olej


Máte suché vlasy a ešte sa vám aj lámu? Máme pre vás riešenie. Choďte do vašej špajze, zoberte si olivový olej, zohrejte ho na požadovanú teplotu a spravte si zábal na vašu hrivu. Rozotrite si ho od korienkov po končeky a nechajte pôsobiť v turbane spravenom zo staršieho uteráka. Vlasy si potom zmyte napríklad žihľavovým šampónom. Dočkáte sa neuveriteľných výsledkov!

Vyskúšajte med


Zábal číslo dva, ktorý vám odporúčame, je medový. Stačí, ak med necháte rozpustiť, zriedite ho s dvoma lyžičkami vody, prípadne pridáte ešte aj olivový olej. Tento elixír si opäť dáte na vlasy, tie si však zabalíte ešte aj do mikroténového vrecka a následne do uteráka. Necháte pôsobiť aspoň pätnásť minút a potom opäť zmyjete bylinkovým šampónom.

Keď kondicionér, tak z octu


Aj vy máte doma plnú kúpeľňu kondicionérov a balzamov, ktoré však vašim vlasom zatiaľ nijako nepomohli? Možno by ste mali vyskúšať tento recept. Jablkový ocot zriedite s jednou polievkovou lyžicou vody a poriadne si ho vmasírujete do vlasov. Necháte pôsobiť pätnásť minút, zmyjete aromatickým šampónom, ktorý zároveň prekryje výraznú vôňu z octu a môžete sa tešiť z oveľa lepšej kvality vlasov.

Kokosový olej


Kokosový olej je jeden z tých zázrakov prírody, ktorý má neskutočne veľa pozitívnych účinkov. Jedným z nich je zaručene aj to, že môže pri pravidelnom užívaní dodať vašim vlasom silu a lesk. A ako si ho máte nanášať? V prvom rade si ho nedávajte príliš veľa, aby sa vám vaša okrasa hlavy nezačala zbytočne mastiť. Môžete ho však pokojne aplikovať už na spravený účes, dbajte hlavne na to, aby sa dostal ku končekom, ktoré zvyknú byť najviac poškodené. No a pri pravidelnom používaní sa zaručene dostaví potešujúci výsledný efekt!

Pozor na česanie


Áno, chápeme, že žiadna z vás nechce chodiť po svete s nerozčesanými prípadne neučesanými vlasmi. No nadmerné česanie, ktoré často robíte v podstate zbytočne, keďže vaše vlasy sa určite nezauzlia každú pol hodinu, im môže skôr poškodiť, ako pomôcť. Dôvod je jednoduchý. Ak sú vaše vlasy suché a ľahko sa lámu, nadmerným česaním porušujete ich krehkú vonkajšiu stranu, ktorá následne narúša i vnútornú stavbu vlasu. Takže radšej zabudnite na všetky výrobky s kovovými zúbkami, ktoré im ku kráse nepomáhajú, práve naopak.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Denisa Lipovská: Desať jednoduchých tipov, ako sa zbaviť tuku
Lak na nechty je všestranný, tu je sedem tipov na jeho využitie
Chcete mať krásnu pleť? Nepodceňujte starostlivosť v mladom veku
Top dvadsať babských rád pre krásu
Odborníčka radí: Ako si udržať krásny mejkap aj v lete
Krajšie bruško za 30 dní. Viete, ako na to?

Komentáre