Štýl

Päť tipov, ako sa vyvarovať nevhodným topánkam

"Najväčšou závislosťou takmer každej shopoholičky sú topánky. Bohužiaľ, niekedy sa nám podarí prestreliť. Tu je päť tipov, ktorým by sme sa mali radšej vyvarovať!"

Diana Vaculová, 31. októbra 2014 10:00
Reserved Foto: Reserved


Sú krásne, vysoké a trendy. Áno, topánky, to je to, čo nás, ženy, definuje. Nejedna z nás vlastní celú škálu skvelých kúskov, a predsa občas pochybí. Prečo? Sú veci, na ktoré pri výbere topánok niekedy zabúdame. Preto sme sa na ne rozhodli posvietiť. Inšpirujte sa!

Pozor na platformu


Mnohé z nás si nájdu perfektne topánky na ples, stužkovú, spoločenskú akciu či do práce. Aspoň si myslia, že sú perfektné. Obrovská platforma, neforemný tvar, strach a hrôza. Áno, platforma je pohodlnejšia, ale! Ak siahnete po príliš hrubej platforme, budete pôsobiť akurát tak nevkusne a vulgárne. Čo teda robiť, ak sa nechcete stať otrokyňami nepohodlných, no šik lodičiek? Siahnite po takých, ktorých platforma nie je väčšia ako jeden a pol centimetra. S tými nepokazíte nič, práve naopak, môžete aj zažiariť.
H&M Foto: H&M


Keď nesadnú ako uliate


Veľkosť, tvar, strih. Ak nesadnú, tak proste nesadnú. Nekupujte ich len preto, že sú pekné na vystavenej figuríne. Pokiaľ nevyzerajú dobre na vašich nohách, je ich kúpa úplne zbytočná. Dvakrát si preto rozmyslite, do akých lodičiek zainvestujete.

Gýč


Nemáme nič proti extravagancii, no je naozaj veľmi tenká čiara medzi výraznosťou a gýčom. Vyhnite sa prílišnej zdobenosti a lesklým sýtym farbách. Rúžová, fialová či krikľavo tyrkysová skutočne nevyzerajú dobre v lesklej podobe na lodičkách. A už vôbec nie, ak sú ešte doladené nejakými kamienkami či ozdobami. Na takéto kombinácie zabudnite. Ak predsa len túžite po akomsi farebnom modeli, siahnite napríklad po semišovej verzii alebo po vzoroch. S tými skutočne nepokazíte nič.

F&F Foto: F&F


Nelipnite na nich


Každá z nás má nejaké svoje favoritky v topánkach. No pokiaľ už dávno nie sú in, sú nedajbože poškodené, obnosené, priam rozpadávajúce sa na nohách, potom na nich nelipnite, pretože v takýchto topánkach skutočne nevzbudíte dojem dámy.

Nie je koža ako koža


A na toto si dajte skutočne pozor. Fejková koža je na oko poznateľná od tej pravej i pre laika. A nie je práve najkrajšia. Pôsobí lacno a nevkusne. Ak nedisponujete dostatočným rozpočtom pre pravú kožu, šetrite alebo jednoducho siahnite po členkových topánkach z iného materiálu. Hlavne sa vyhýbajte lesklej syntetickej napodobenine.
Reserved Foto: Reserved


ODPORÚČAME AJ:
Päť beauty trendov, vďaka ktorým zažiarite
Desať kúskov, ktoré dvadsiatničke nesmú v šatníku chýbať
Päť tipov, ako sa stať kráľovnou stužkovej. Inšpirujte sa
Módna inšpirácia: Päť tipov na kabáty podľa vašej chuti
Tieto doplnky vám počas jesene nesmú chýbať

Komentáre