Štýl

Topánková jeseň: Viete, čo na nohy?

"Ak aj nie ste topánkový fajnšmeker, minimálne tri základné typy obuvi by vám v šatníku nemali chýbať. A my vám prezradíme, ktoré to sú."

Veronika Rosputinská, 19. septembra 2014 11:00
Karen Millen Foto: Karen Millen


Popri kabelkách (a charizmatických pánoch) sú hádam najväčšou vášňou ženy topánky. Kým mužovi stačia na každú sezónu dva-tri páry, niektorým ženám sa ich v šatníku povaľuje aktuálne aj viac ako desať. A to nehovoriac o tom, že nejeden muž si s rovnakým modelom vystačí aj tri sezóny, nežnejšie pohlavie sa často prejaví márnotratnejšie a na každú novú prichádzajúcu časť roka sa vyzbrojí horúcimi trendmi.

Predpokladáme, že ani táto jeseň nebude iná a možno už mnohé z vás sondujú v predajniach obuvi po svojom vyvolenom páre. Nezabúdajte, že ako všestranná dáma sa nemôžete uspokojiť len s jedným modelom. Vo vašom šatníku by túto jeseň nemali chýbať predstavitelia týchto kategórií.

Kopýtka


Veď čo iné na nôžku, keď si chcete vyhodiť z kopýtka? Áno, reč je o sexy lodičkách a členkových čižmičkách s podpätkami. Aj keď nie sú práve najpohodlnejším kúskom, sú nevyhnutnosťou rovnako, ako malé čierne. Na biznis rokovanie, na rande, na žúrku, príležitostí je viac ako dosť. A čo je túto sezónu in? Kráľovsky modrá farba, výrazné detaily, vzory a kovové pracky a retiazky.
Humanic, Karen Millen Foto: Humanic, Karen Millen

Pánske pohodlie


Tento trend je pozostatkom minulej jesene, keď na pulty predajní začali vo veľkom prichádzať dámske mokasíny a vo všeobecnosti kúsky inšpirované pánskym svetom. Velebiť dizajnérov za tento trend! Nie je nič pohodlnejšie ako vymaniť sa po dni v lodičkách práve do takýchto modelov. A konečne je to aj v móde!
Členková obuv Deichmann, mokasíny Marks and Spencer Foto: Deichmann, Marks and Spencer

Športujme


Správna žena nie je z cukru – rada si vyrazí na prechádzky do prírody a nepohrdne ani náročnejším terénom. Kompromisom medzi elegantnou topánkou a trekingovou výbavou sú tenisky. No dnes sa zďaleka nenosia len na športové vyžitie. Z tenisiek sa stala trendová záležitosť, sú výrazné, veselé a skvelo sa vynímajú aj so šatmi či sukňami. Športová elegancia nepatrí predsa iba pánom.
Converse, F&F Foto: Converse, F&F

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Sukne, šaty, šortky a? Tenisky!
Päť tipov, ako správne nakupovať podpätky
Päť tipov na dokonalú obuv do dažďa
Obujte sa pohodlne a trendy

Komentáre