Štýl

V kríze vás môže zachrániť kuchyňa: Týchto päť trikov sa oplatí poznať

"Na tieto potraviny by ste to nikdy nepovedali, a predsa vám môžu zachrániť kožu. Keď sa vám minú dôležité kozmetické prípravky a už nemáte možnosť ísť do obchodu, obráťte sa na vašu kuchyňu. "

Diana Vaculová, 1. apríla 2015 8:00
Ilustračné foto. Foto: TASR
Varili ste a zapáchajú vám ruky? Došiel vám odličovač alebo sprchový gél? Ani by ste neverili, ako sa dajú takéto problémy vyriešiť. Všetko, čo na to potrebujete, je len poznať tie správne potraviny.

Olivový olej


Minul sa vám odličovačí krém či voda? Nevadí. Vyskúšajte na to použiť olivový olej. Nielenže vám vašu pokožku dokonale odlíči, no bude aj jemná a dobre hydratovaná.

Olivový olej. Ilustračné foto. Foto: TASR/AP


Ocot a soľ


Čistili ste cesnak alebo cibuľu? Jedli ste ryby? Áno, aj z týchto jedál vám môžu nepríjemne zapáchať ruky. Nebojte sa, aj na to máme riešenie. Budete potrebovať ocot a soľ. Najprv si ich pretrite soľou, potom ešte opláchnite octom. To zápach zneutralizuje. Na záver použite mydlo a nejaký krém. Problém je ihneď vyriešený.

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc


Vyskúšajte takýto píling


Domáce pílingy sú jednoducho najlepšie. A čo sa týka tohto, je skutočne jednoduchý a má priam zázračné účinky. Reč je o kypriacom prášku. Stačí ak si do dlaní dáte štipku kypriaceho prášku zmiešaného s vodou a túto zmes si pretriete po tvári. Vaša pokožka bude jemnejšia a krajšia už po prvom použití.

Zafixujte si mejkap


Aj vám sa občas stáva, že sa vám celý mejkap rozmaže? Tomuto problému sa môžete celkom jednoducho vyhnúť. Stačí, ak si ho zafixujete. No a na to potrebujete obyčajný kukuričný škrob. Po tvári ho roztrite štetcom, ktorý bežne používate napríklad na roznášanie púdru. Na tvári vám ho nebude vidieť a vy sa vyhnete nepeknej lesklej pleti.

Ryža a mlieko


Došiel vám sprchový gél? Nebojte sa, dnes rozhodne nemusíte ísť do postele neumytá. Stačí, ak zmiešate ryžu s mliekom, necháte ich pôsobiť aspoň päť minút, a potom ich rozmixujete. Ak máte doma nejaké bylinky, napríklad čerstvú mätu , môžete ju pridať do tohto zázračného produktu. Výsledok? Domáci sprchový gél, ktorý má jedinečné účinky proti vráskam.

Ilustračné foto. Foto: TASR


ODPORÚČAME AJ:


Neviete, čo na seba? Inšpirujte sa mužmi a ich trendy štýlom
Krása začína pri dobrom spánku: Tu sú tri tipy, ako ho dosiahnuť
Päťdesiat odtieňov ružovej: Tón v tóne je stále IN
Tieto doplnky budú vždy IN. Máte ich všetky?

Komentáre