Technológie

Najziskovejšie hry na mobil denne zarobia viac ako milión eur

"Vedeli ste, že mobilná hra Kim Kardashian denne zarobí viac ako 150-tisíc dolárov? Nie je to však nič v porovnaní s inými hrami, ktoré denné tržby počítajú na stovky tisíc. "

Erik Stríž, 30. októbra 2014 10:00
Ilustračná fotografia Foto: Apple


Aplikácie pre mobilné telefóny vraj majú to najlepšie za sebou. To tvrdia výsledky tohtoročnej štúdie konzultačnej firmy Deloitte, priemerný používateľ smartfónu vo Veľkej Británii si vraj stiahne menej, ako dve aplikácie na celý rok. To sú však len výsledky štúdie, ktorá nehovorí nič o tom, či sa stále oplatí vyvíjať mobilné aplikácie a investovať do nich desiatky až stovky tisíc eur či amerických dolárov. Očividne je to stále veľmi lukratívny priestor pre nový biznis, najmä pri pohľade na denné zárobky tých najziskovejších aplikácií pre smartfóny iPhone a tablety iPad.
Hay Day Foto: iTunes

5. Hay Day (265-tisíc USD denne)



Vo svete mobilných aplikácií, ktorých cieľom je zarábať veľké peniaze v dlhodobom meradle, je podstatné používateľov udržať v hre čo možno najdlhšie. To sa dá dosiahnuť vďaka dôrazu na sociálnu stránku hry, na skvelú interaktivitu, jednoduché ovládanie a neustálym pripomínaním sa. Výnosným herným konceptom sú strategické hry, ktoré si vyžadujú každodennú pozornosť hráča a, samozrejme, jeho občasné finančné príspevky. Za ne môže získať určité výhody, nové zbrane, vojakov alebo čokoľvek iné, čo free-user nemá.

Hay Day je na prvý pohľad veľmi jednoduchá strategická hra, v ktorej sa používateľ stará o svoje farmy. Patria k tomu zvieratká, ohrady, strava, jej pestovanie a vôbec všetko to, čo si tínedžer z mesta predstavuje pod pojmom "farmárstvo". Hra vynáša až 265-tisíc dolárov denne.

The Simpsons™: Tapped Out Foto: iTunes

4. The Simpsons™: Tapped Out (336-tisíc USD denne)


Asi každý má rád Simpsonovcov a táto hra umožňuje, aby ste sa stali ich súčasťou. Hra Tapped Out sa podobá populárnym Simsom, v ktorej žijete život virtuálnych postáv so všetkým, čo k tomu patrí - od bežných a každodenných aktivít až po stavanie domov a plnenie rôznych menších či väčších úloh. V prípade Simpsonovcov sa pohybujete v meste Springfield, ktoré si môžete vybudovať podľa vlastných predstáv. Hra každý deň vynesie viac ako 336-tisíc amerických dolárov.

Game of War – Fire Age Foto: iTunes

3. Game of War – Fire Age (710-tisíc USD denne)


Vojnová strategická hra, v ktorej máte za cieľ zveľaďovať a starať sa svoje provincie, budovy, polia, armády, skrátka o celý svoj malý virtuálny svet. Táto hra je údajne mimoriadne návyková a nenechá vás oddýchnuť ani na jeden deň, pretože všetko sa v nej deje v priamom prenose. Dokonca aj počas vašej neprítomnosti. Prepracovaná grafika, dômyselné ovládanie a snaha o súťaženie s ostatnými online používateľmi sú dôvodmi, prečo táto hra zarobí viac ako 700-tisíc amerických dolárov každý deň.

Candy Crush Saga Foto: iTunes

2. Candy Crush Saga (1 milión USD denne)


Hra Candy Crush Saga sa teší obľube predovšetkým pre veľmi jednoduchý herný koncept, krásnu farebnú grafiku a skutočnosť, že si prostredníctvom nej môžete porovnávať schopnosti so svojimi online priateľmi. V hre sa snažíte čo najefektívnešie zozbierať ovocie a vytvárať z neho určité komplikované skupiny. Hra ponúka stovky úrovní náročnosti a každé dva týždne pridáva celkom nové úrovne. Tvorcovia Candy Crush Saga majú vďaka tejto hre denné tržby na úrovni až jedného milióna amerických dolárov.

Clash of Clans Foto: iTunes

1. Clash of Clans (1,4 milióna USD denne)


Strategická hra, v ktorej si používateľ buduje vlastné dediny, využíva pracovnú silu jej obyvateľov, pestuje plodiny a organizuje bojové výjazdy. Clash of Clans je hra založená na rovnakom koncepte, s ktorým sa stretávame pri bežných počítačových strategických hrách, avšak v tomto prípade sú jej ovládanie aj grafika prispôsobené dotykovému displeju.

Denné tržby tejto hry sa pohybujú na úrovni až 1,4 milióna amerických dolárov, čo je pre nás ostatných, ktorí sme o tejto hre predtým nikdy ani nepočuli, takmer neuveriteľné.

ODPORÚČAME AJ:
Harmónia retro dizajnu a modernej techniky pre náročných
Ďalší hybridný notebook, tentokrát však vydarený
Transformer Book: Konečne tablet vhodný aj na skutočnú prácu

Komentáre