Technológie

Selfie mobil na tri SIM karty od výrobcu notebookov

"Spoločnosť Acer vnímame predovšetkým ako výrobcu notebookov, ultrabookov a tabletov, avšak vo svojom portfóliu má aj smartfóny. Mali sme možnosť vyskúšať ich a určite nejde o nevydarené pokusy. "

Erik Stríž, 29. augusta 2014 10:00
Na prednej i zadnej strane sa nachádzajú fotoaparáty s prisvetľovacími LED diódami. Foto: Acer


Acer Liquid E700 je inteligentný mobilný telefón s operačným systémom Android KitKat a 5-palcovým HD displejom, ktorý má potenciál zaujať pozornosť aj náročnejších zákazníkov. Základným predpokladom k tomu, aby na Slovensku takýto produkt uspel, je výhodný pomer ceny a výkonu. A vyzerá to tak, že by ho Acer v tomto prípade mohol naplniť.

Prvý dojem nie je zlý, ale


Prvý kontakt so smartfónom Luquid E700 vo vás zanechá pomerne pozitívne pocity. Zariadenie nie je priveľmi ťažké, jeho rozmery sú veľmi prijateľné a kvalita spracovania krytov je na vysokej úrovni. Nemali by ste síce očakávať rovnakú skúsenosť, s ktorou sa stretávate pri smartfónoch typu Sony Xperia Z2, HTC One či Apple iPhone 5s, avšak Acer si v rámci svojich možností poradil dobre.

Najpodstatnejšie je, že telefón na prvý pohľad nepôsobí lacno alebo nekvalitne a tak dáva šancu vyniknúť ostatným funkciám. Tie by ste pri študovaní tohto smarfónu určite nemali prehliadnuť, pretože vyzerajú skutočne dobre.

Prekvapivým zistením môže byť, že na prednej strane telefónu nájdete okrem webkamery aj LED blesk. Ak vám napadla súvislosť s populárnymi selfies, uvažujete správne. Aj Acer sa rozhodol zavďačiť priaznivcom fotenia seba samých a pre večerné a barové selfies im ponúka ako prídavnú funkciu blesk.

Acer Liquid E700 Foto: Acer

Operačný systém, pamäte a výkon


Telefón od Aceru pracuje s operačným systémom Android KitKat, čo znamená, že pri jeho eventuálnej kúpe vám dopraje zážitok z používania toho najmodernejšieho, čo v tejto chvíli spoločnosť Google ponúka. Práve Google je vlastníkom a vývojárom systému Android, čo sa, pochopiteľne, prejavuje na každom jednom kroku v menu. Telefón je možné, rovnako ako všetky zariadenia so systémom Android, kompletne poprepájať so všetkými službami od Google a ďalšími.

Systém v telefóne pracuje spoľahlivo a relatívne bezproblémovo. Operačná pamäť RAM má veľkosť 2 GB a ukladací priestor ROM ponúkne celkovo 16 GB, pričom z nej si ešte trocha odkrojí samotný systém. Pre používateľa je tak pripravených približne 14 gigabajtov pamäte. K nim je však potrebné pripočítať si ešte aj ukladací priestor na pamäťovej karte microSD a cloudové úložiská. Dokopy tak používateľ dostane k osobnej dispozícii celkom slušný počet gigabajtov.

Potencionálneho zákazníka, ktorý kladie väčší dôraz na technickú vyspelosť svojho budúceho telefónu, celkom určite potešia aj procesory obsiahnuté v tomto zariadení. Hlavný procesor má štyri jadrá taktované na frekvenciu 1,2 GHz, grafickým procesorom je Mali-400. V druhom prípade nejde o nadštandardný parameter, ale pre každodenné potreby a aj hranie graficky náročných hier to stačí. Napríklad taký Asphalt 8: Airbone na telefóne beží celkom bezproblémovo.

Na prvý vyzerá ako celkom bežný smartfón, má však skvelý HD displej a zbierku atypických funkcií - trojicu slotov na SIM a dva LED blesky. Foto: Acer

Tri SIM karty naraz


Najvýznamnejšou funkciou smartfónu Liquid E700 je jeho schopnosť pracovať súčasne s tromi SIM kartami. Výrazne tak vystupuje z priemeru a z radov bežných smartfónov, pričom uplatnenie nachádza všade tam, kde zákazníci potrebujú mať jedno zariadenie na súkromné i pracovné aktivity, ale s rozdielnymi telefónnymi číslami.

Skvelé je, že tieto aktívne SIM karty môžu pracovať v sieti 2G a 3G, významným nedostatkom je ale neprítomnosť pripojenia LTE.

Acer Liquid E700 je smartfón, ktorý sa na jednej strane dokáže celkom stratiť v rozsiahlej ponuke ostatných výrobcov pre svoj jednoduchý a nenápadný dizajn, na druhej strane ponúka možnosť používania troch SIM kariet, čím sa stáva vhodnou voľbou je veľmi špecifický okruh zákazníkov.

Keby sme teda mali veľmi stručne zhodnotiť, či má novinka od Aceru vôbec význam uchádzať sa o priazeň spotrebiteľov, odpoveď by bola jednoznačná - Liquid E700 zapĺňa doposiaľ neobsadené miesto na trhu s mobilnými telefónmi a keď ho výrobca podporí dostatočným marketingom, má potenciál stať sa lídrom v oblasti telefónov s dvomi a viac SIM slotmi.

ĎALŠIE ČLÁNKY


Luxusné telefóny nahradili vylepšené iPhony
Sledujte si prenesené dáta v mobile, vyhnete sa vysokým faktúram
Redakčný test: Našli sme windowsovú alternatívu k Macbooku
Gigantické hodiny s elektronickým atramentom ClockONE
Vyberáme mobil: Drahší originál alebo lacný fake?
Má skvelý displej, nahráva UltraHD video a zaostruje laserom
Virtuálnu realitu môžete mať v mobile aj vy

Komentáre