Technológie

Apple kúpil aplikáciu, ktorá umožní zber a zdieľanie dát o pacientoch

"Apple už vo svojom operačnom systéme vytvoril platformu HealthKit, ktorá umožňuje ukladanie zdravotníckych údajov, napríklad zo svojich smart-hodiniek či ostatných prístrojov."

TASR, 27. augusta 2016 8:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP
Technologický koncern Apple rozširuje zdravotnícke služby pomocou aplikácie, ktorá zbiera a zdieľa dáta pacientov. Ako informuje agentúra DPA s odvolaním sa na časopis Fast Company, Apple v priebehu tohto roka kúpil firmu Gliimpse, ktorá túto aplikáciu vytvorila. Koncern sa k článku vyjadril bežným spôsobom, ktorý sa obvykle chápe ako potvrdenie akvizície: "Apple z času na čas kúpi menšie technologické spoločnosti a zásadne sa nevyjadrujeme k našim cieľom a plánom."

Gliimpse vyvinul platformu, pomocou ktorej môžu Američania zbierať lekárske podklady a dáta a zdieľať ich, napríklad s lekármi. Tvorcovia aplikácie zdôrazňujú, že všetky informácie sa ukladajú zakódované a prístup k nim nemajú.

Apple už vo svojom operačnom systéme vytvoril platformu HealthKit, ktorá umožňuje ukladanie zdravotníckych údajov, napríklad zo svojich smart-hodiniek či ostatných prístrojov. Koncern považuje oblasť zdravotníctva za dôležité ťažisko svojej činnosti do budúcnosti.

Komentáre