Technológie

Tieto hodinky sa dajú vylepšovať, spravíte z nich aj vreckové

"Predávajú sa v niekoľkých rôznych verziách. Aj napriek tomu sa k nim dajú zakúpiť doplnky, ktorými sa ich majitelia snažia odlíšiť. "

Erik Stríž, 25. augusta 2015 8:00
Bucardo - púzdro pre Apple Watch s retiazkou Foto: Bucardo
Inteligentné hodinky Apple Watch síce nezmenili svet, ale sú vyhľadávaným a často kopírovaným produktom. Dnes je zrejmé, že sa nenaplnili ani odvážne slová hlavného dizajnéra Jonathana Ivea, ktorý tvrdil, že uvedením hodiniek sa švajčiarsky hodinársky priemysel ocitne v problémoch.

Na Slovensku sa dajú kúpiť od 520 eur, čo nie je vôbec zanedbateľná suma. Môžete mať za ňu skvelé mechanické hodiny od švajčiarskeho výrobcu a výborný smartfón k tomu. Napriek tomu je o Watch záujem a popularite sa tešia aj doplnky tretích strán. Dopyt je predovšetkým po remienkoch, ktoré sa dajú na hodinkách veľmi ľahko vymeniť a dokonca po ochranných obaloch, ktoré ich ochránia pred prípadným poškodením.

Zenok Band pre Apple Watch s koženým remeňom Foto: Zenok

Remene od výmyslu sveta


Látkové, kožené, silikónové i kovové. Remene na tieto hodinky sú tak rôznorodé, že sa ich ponuka vyrovná širokému spektru možností, ktoré ponúkajú tradičné hodinárske značky. Aj oficiálny výrobca predáva svoje hodinky s možnosťou určitej personalizácie, nezávislí výrobcovia však zachádzajú oveľa ďalej. Napríklad bielo-modrý textilný remeň z nich spraví námornícke hodinky.

Ďalšia spoločnosť predáva remene z pravej kože, ktoré navyše nie sú celkom najtenšie. Chcú tak upozorniť na skutočnosť, že ich odolnosť prevyšuje kvalitu konkurenčných výrobkov.

Ochranné púzdro Catalyst pre Apple Watch Foto: Catalyst

Ochranné púzdra


Púzdro Catalyst má za cieľ ochraňovať nielen smartfóny iPhone, ale aj hodinky Watch. Jeho zmenšená verzia je spracovaná tak, aby aj cez ochranný obal bolo možné ovládať všetky funkcie hodiniek bez obmedzení. Navyše vyzerá celkom ako verzia pre telefóny, len v oveľa menšom vydaní.

Skúšky ukázali, že púzdro je odolné pred vodou aj prachom, vyhovuje štandardu IP-68. Iný štandard, MIL-SPEC 810G, zasa hovorí o zvýšenej odolnosti pri pádoch a pri nepriaznivých vplyvoch, napríklad garantuje plnú funkčnosť aj v slanej vode.

Bucardo - púzdro pre Apple Watch s retiazkou Foto: Bucardo

Veľký návrat vreckových hodiniek


The Pendulum Collection od firmy Bucardo je séria doplnkov pre Apple Watch, ktoré z týchto náramkových hodiniek dokážu spraviť vreckové. Nepochybujeme o tom, že každý správny hipster je už teraz vo vytŕžení.

Obaly nasadíte na hodinky celkom jednoducho, využívajú už existujúci mechanizmus na upevňovanie remeňov. Na jednej strane sa tak nachádza základ pre kĺbový mechanizmus krytu displeja, na druhej strane sa upevňuje kovová základňa s úchytom pre retiazku. Jednoduché a krásne riešenie z nich spraví hodinky s nádychom starých čias. Nemusia sa pritom iba povaľovať vo vrecku, z hodiniek spravia aj imidžový a funkčný náhrdelník.

Jednotlivé obaly sa predávajú za ceny od sto amerických dolárov vyššie, pričom na výber máte široké spektrum dizajnov a farebných prevedení.


ODPORÚČAME AJ:
Nová kategória tabletov: Ultra-tablety budú na prácu
Najtenšie telefóny na svete vás svojou hrúbkou prekvapia
Tieto smart hodinky sa stanú bestsellerom
Nová generácia stetoskopov je na spadnutie
Dostali ste tablet? Spravte si z neho druhý monitor k počítaču

Komentáre