Technológie

Načo drahé fotografické štúdio? Mladík ho vyrobil za osem dolárov

"Špekulovanie, kreovanie a snaha ušetriť peniaze sa často vypláca. Napríklad tento fotograf použil na výrobu fotoštúdia obyčajný lacný stolík z obchodného domu s nábytkom."

Erik Stríž, 25. septembra 2016 10:00
Fotografický stôl za pár eur Foto: DSLR Video Shooter
Aj vám sa niekedy stalo, že by vás prepadla túžba stať sa fotografom? Veď by to znamenalo iba kúpiť si dobre vyzerajúcu zrkadlovku, zverejniť skromnú webstránku s ukážkovými fotkami a potom už iba zarábať na svadbách, promóciách, oslavách a na portrétoch.

Samozrejme, realita podnikania s fotografickými službami je veľmi vzdialená tejto predstave. V skutočnosti sú to stovky a tisíce eur investované do fototechniky, prepotené hodiny strávené na podujatiach, o ktoré vlastne ani nemáte záujem a prebdené noci za monitorom počítača s priam intímmym kontaktom s nedokonalosťami nafotených ľudí.

A ak sa fotograf rozhodne, že zaradí do svojho portfólia aj produktové fotografie, stretne sa s potrebou nakúpenia techniky pre zabezpečenie vlastného fotoštúdia. Nie je to nič lacné a investície do podobného nákupu sa nevracajú vôbec tak rýchlo, ako by sa mohlo spočiatku zdať.

So zaujímavým riešením, ako si doma vytvoriť aspoň provizórne fotoštúdio, prišiel istý vloger na YouTube s kanálom DSLR Video Shooter. Na videu ukázal pomerne jednoduchý proces, ako si takéto domáce štúdio vytvoriť a ako ho správne využívať. Isteže, základom je stále dobrý fotoaparát, bez ktorého by ani to najlepšie fotografické štúdio nebolo využiteľné.

Zdroj: $8 Ikea Table Into Product Shot Booth For Videos and Photos (youtube.com)

Fotografie vytvorené v tomto lacnom štúdiu za pár dolárov vyzerajú naozaj dobre. Nemáte šancu zistiť, či tieto produkty boli nafotené niekde u profesionálov alebo na stolíku za osem amerických dolárov, ktorý predáva známy švédsky obchodný dom.

Už nájsť iba spôsob, ako si podomácky vyrobiť profesionálnu zrkadlovku za pár eur :-)


ODPORÚČAME AJ:
Projektor z krabice od pizze. Geniálny vynález alebo zlý vtip?
Perfektné spojenie technológie a športu: Augmented Climbing Wall
Experiment: Bez smartfónu vydržíme asi 44 sekúnd
Telefón so skenerom dúhovky oka je realitou a vyzerá skvele
Ako vidí človek s bionickým okom za 190-tisíc eur?

Komentáre