Technológie

Pompézny návrat fotografických a hudobných mobilov

"Spomínate si, keď sa telefóny delili na hudobné, fotografické, multimediálne a zamerané na internet? Po rokoch unifikovania sa takto začínajú deliť opäť. "

Erik Stríž, 27. augusta 2015 14:00
Lenovo Vibe Shot, fotomobil novej generácie Foto: Lenovo
Lenovo Vibe Shot a Marshall London Phone. To sú dva nové mobilné telefóny od známych značiek, ktoré sa zameriavajú na jednu konkrétnu oblasť funkcionality moderných smartfónov. Prvý obsahuje špičkový fotoaparát, druhý je splneným snom fanúšikov dobrej hudby a netradičného dizajnu.

Lenovo Vibe Shot, fotomobil novej generácie Foto: Lenovo

Fotomobil novej generácie

Lenovo Vibe Shot bol pôvodne predstavený v rámci medzinárodného kongresu modernej techniky CES 2015, avšak k nám, na Slovensko, sa telefón dostal iba tento týždeň. Čínska spoločnosť v štýlových industriálnych priestoroch uviedla smartfón, od ktorého očakáva posunutie na líderskú pozíciu v segmente fotomobilov. Konkurencia je tu veľmi silná, počnúc telefónmi Sony Xperia až po populárne Samsung Galaxy triedy S, ale Vibe Shot má až nápadne veľký potenciál.

Z prednej strany je Vibe Shot smartfón s elegantne úhľadným dizajnom, zozadu je to digitálny fotoaparát s rozlíšením 16 megapixelov a plnohodnotnou optickou stabilizáciou. Tá je až prekvapivo efektívna. Aj pri maximálnom digitálnom priblížení je obraz ostrý a stabilný, aj pri silnom trasení rúk.

Lenovo Vibe Shot, fotomobil novej generácie Foto: Lenovo
Hlavná kamera nahráva skvele stabilizované video vo vysokom rozlíšení a používateľovi ponúkne množstvo drobných funkcií na vylepšenie záberov.

Malým, ale skvelým vylepšením, je dvojpolohová mechanická spúšť na pravom boku telefónu a prepínač, ktorým si môžete jednoducho vybrať medzi automatikou alebo manuálnym nastavením fotoaparátu.

Automatika je spoľahlivá a vyspelá, ale v manuálnom móde máte možnosť vidieť, ako ďaleko sú dnes fotoaparáty v mobiloch. Nastaviť sa dá prakticky všetko, dokonca aj zaostrenie môžete meniť manuálne, pohybom kurzora po polkruhovej škále. Efekt zaostrenia je pritom zreteľný a dáva príležitosť na tvorbu krásnych fotiek s rozostreným pozadím.

Lenovo Vibe Shot, fotomobil novej generácie Foto: Lenovo
Displej tohto smartfónu má rozlíšenie Full HD a uhlopriečku päť palcov a hmotnosť je veľmi prijateľných 145 gramov. Zaujme tiež podpora rýchlych mobilných sietí LTE, podpora funkcie Dual SIM, 8-jadrový procesor a webkamera s rozlíšením až osem megapixelov.

Cena telefónu na našom trhu je veľmi dobrých 399 eur, pričom jeho priami konkurenti sa predávajú za sumy vyššie o jednu až dve stovky.

Marshall London, smartfón pre hudobníkov Foto: Marshall

Stvorený pre reprodukovanie dobrej hudby

Marshall London je mobilný telefón, ktorého jedinečný dizajn prekonáva vlastná vyspelá technická výbava. Je to smartfón stvorený pre reprodukciu hudby vo vysokej kvalite, tomuto cieľu je prispôsobená aj jeho výbava a dômyselné detaily. Napríklad ovládač hlasitosti nie je tlačidlo, ale otočný volič. Rovnako ako na starších rádiách, ktorými sa tento telefón nechal inšpirovať.

Marshall London, smartfón pre hudobníkov Foto: Marshall
Telefón od spoločnosti Marshall reprezentuje originalitu a profesionalitu. Jeho kryty vhodne kombinujú čiernu farbu so zlatými detailmi, ktoré pôsobia priam luxusne. Zadný kryt telefónu je spracovaný tak, aby na ňom nebolo vidno prípadné drobné poškodenia v dôsledku nie celkom opatrného zaobchádzania. Displej je prekrytý ochranným sklom a celkovo telefón pôsobí veľmi odolným dojmom.

K telefónu s operačným systémom Android výrobca dodáva aj špeciálny softvér na prehrávanie hudby vo vysokej kvalite, značkové slúchadlá Marshall a cenovku nezanedbateľných 600 amerických dolárov, teda približne 523 eur.

Zdroj: tlačové správy spoločností Lenovo a Marshall


ODPORÚČAME AJ:
Jednoduchý telefón Light: návrat k úplnému základu
Muž si na seba pripútal krídla a motor, teraz lieta spolu s lietadlami
Aj za málo peňazí môžete mať reprezentatívny mobil
Pri používaní wi-fi pripojenia treba postupovať opatrne
Notebook bez Windowsu sa zväčšil v každom ohľade, okrem ceny

Komentáre