Technológie

Tento geniálny vynález mohol zmeniť svet, obsahoval všetko pre mobil

"Dôležité sú slová MOHOL a SVET. Svet iba ten technologický a mohol preto, lebo sa dal kúpiť iba v limitovanom množstve. "

Erik Stríž, 27. septembra 2016 10:00
8 funkcií v jednej krabičke. WonderCube Foto: WonderCube
Moderné technológie sú niečo úžasné. Umožňujú nám, aby sme napĺňali svoj potenciál, aby sme boli v kontakte s blízkymi, aby sme komunikovali s ľuďmi na opačnej strane planéty a vieme pomocou nich žiť kvalitnejší život. Na také mobilné telefóny sa však viažu aj určité povinnosti, ktorým sa jednoducho nevyhneme - je ich potrebné nabíjať a ak máme záujem o serióznu prácu s nimi, ich pamäte často nie sú dostatočné veľké. Toto a ešte niekoľko ďalších “problémov” ľavou zadnou vyriešila malá funkčná kocka s názvom WonderCube s objemom iba jeden kubický palec.

8 funkcií v jednej krabičke. WonderCube Foto: WonderCube
Je to nabíjačka, núdzová dobíjacia stanica, externá pamäť, stojan na mobil, svietidlo a dátový kábel v jednom. Výrobca uvádza ešte USB On-the-Go, ale to je už iba funkcia uvedeného dátového USB kábla, ku ktorému je možné pripojiť aj SSD disk alebo USB kľúč.

Funkčnosť tejto malej krabičky je skvelá a hoci si myslíme, že cena niekoľko desiatok amerických dolárov je privysoká, nemožno poprieť jej užitočnosť. Je totiž natoľko malá a ľahká, že sa dá pripevniť na kľúčenku a nosiť neustále pri sebe. Svojho majiteľa tak odbremeňuje od neustáleho nosenia káblov a iných príslušenstiev, ktoré by mohol eventuálne potrebovať na svojich cestách.

Dômyselne navrhnuté telo kocky umožňuje, aby sa dala použiť aj v aute, kde dokáže nahradiť klasickú autonabíjačku. Na stole dokáže udržať telefón v postavenej polohe alebo aj v režime “landscape”, ktorý je vhodný pre sledovanie videa.

Funkcia, za ktorú si majitelia WonderCube zaplatili najviac, bola jej pamäť. Na výber mali kapacitu 16 gigabajtov a vyššiu, pričom samotná kocka žiadnu vstavanú pamäť neobsahovala. Bola v prvom rade čítačkou pamäťových kariet typu microSD, ktorá sa dala s telefónom spojiť prostredníctvom dátového konektora USB. Táto funkcia však bola dostupná iba pre mobilné telefóny a tablety s operačným systémom Android, majitelia zariadení iPhone a iPad mali skrátka smolu.

Zdroj: WonderCube LaunchVideo Mar11 (youtube.com)

Tvorcovia funkčnej kocky WonderCube svoj produkt odprezentovali na crowdfundingovej webstránke Indiegogo, kde sa im podarilo vyzbierať až 423 470 amerických dolárov na realizáciu svojho projektu. Išlo o mimoriadne peknú čiastku, keďže od investorov chceli iba štvrtinu tejto sumy. To sa však udialo ešte minulý rok, investorom sa kocky rozposlali a dnes už webstránka výrobcu odkazuje iba na niekdajšiu kampaň.




ODPORÚČAME AJ:
Apple ruší zbrane, Google virtuálne tlačidlo menu
Mobil s čiernobielym fotoaparátom? Vraj je to revolúcia
Vírusy sú aj na počítačoch od Apple, nepodceňujte to
Zaoblené mobily sú v móde a tento je ich prototyp
Toto je jeden z najpraktickejších telefónov sveta


Zdroje: thewondercube.com, indiegogo

Komentáre