Technológie

Google Home je technologický míľnik, ľudia si ho pletú s osviežovačom

"Google Home je hlasový asistent do domácnosti, ktorý vás počúva a spraví všetko, čo mu prikážete. Ľudia však tvrdia, že vyzerá ako izbový osviežovač alebo lampa. "

Erik Stríž, 24. mája 2016 14:00
Hlasový asistent Google Home Foto: Google
Produkt ako Google Home sme očakávali dlho. Nie každý sa však vedel zmieriť s riešením, ktoré ponúkol Amazon pod názvom Echo. Produkty od Google stále považujeme za akosi univerzálnejšie, praktickejšie, hodnotnejšie.

Zariadenie Home od Google je inteligentný hlasový asistent pre všemožné úlohy bežného dňa. V podstate je to elegantný balíček s reproduktorom, mikrofónmi a pripojením na internet, ktorý dokáže počúvať príkazy, otázky a pokyny od ľudí vo svojom okolí. Google Home sa môžete spýtať na zajtrajšie počasie, zavolať priateľovi zo zoznamu kontaktov, zistiť úradného hodiny mestského úradu alebo čokoľvek iné, čo si len môžete predstaviť.

Home využíva najnovšiu generáciu hlasového asistenta od Google, ktorý dokáže precízne rozpoznávať hlasové príkazy a ich riešenia ponúkať v hlasovej podobe. Je to tak trocha ako Jarvis vo filme o Ironmanovi, iba s oveľa menšou samostatnosťou. Google Home vám neponúkne vlastné názory, ale predovšetkým odpovede a spraví za vás niektoré úkony, ktoré by ste museli inak spraviť ručne na mobile alebo tablete.

Hlasový asistent Google Home Foto: Google

Internet sa baví na účet Google

Google Home, rovnako aj Amazon Echo, sú bez najmenšej pochyby hodnotné produkty a skvelá ukážka toho, kam technologický priemysel dospel. Pomocou jediného zariadenia môžete skoro všetko, pričom nemusíte stláčať žiadne tlačidlá. Tomu sa hovorí pokrok.

Nie každému sa však dizajn zariadenia Google Home celkom pozdáva. Ľudia na sociálnych sieťach sa bavia prirovnávaním Home k rôznym iným predmetom a je nutné povedať, že častokrát majú pravdu. Napríklad, že Google Home vyzerá ako izbový osviežovač vzduchu, ako dizajnová lampa na nočný stolík, ako kopyto kresleného koňa alebo naddimenzovaná solnička.

Niektoré z vtipných prirovnaní nájdete nižšie, ale čo si myslíte vy?














ODPORÚČAME AJ:
Mobil s čiernobielym fotoaparátom? Vraj je to revolúcia
Prvý mobil s nerozbitným displejom a znovuzrodenie slávnej značky
Všetko podstatné o novom iPhone SE
Zoznámte sa s najlepšou kópiou iPhonu
Najlepšie telefóny sveta prešli modernizáciou, revolúcie ale nečakajte

Komentáre