Technológie

Ďalší hybridný notebook, tentokrát však vydarený

"Acer Aspire Switch 10 je celý názov hybridného zariadenia, ktoré v sebe spája výhody štandardného notebooku so systémom Windows 8.1 a tabletu. "

Erik Stríž, 21. októbra 2014 10:00
Acer Aspire Switch 10 Foto: Acer Aspire Switch 10


Koncept hybridných tabletov alebo hybridných notebookov už nie je iba akýsi úletom, gýčom, alebo experimentálnym projektom. Je celkom serióznou kategóriou spotrebnej elektroniky, pričom si pomerne úspešne nachádza priaznivcov po celom svete. Acer má teraz potenciál stať sa lídrom v tejto oblasti vďaka modelovej palete Switch 10. Tieto notebooky, ktoré sú zároveň aj pracovnými tabletmi, majú dobrú cenu a skvelé technické parametre.

Základom dobrého notebooku i tabletu je displej, ergonómia produktu a spoľahlivý operačný systém. V tomto prípade môžeme aj bez prižmúrania očí tvrdiť, že Acer spravil výborný kus práce.

Acer Aspire Switch 10 Foto: Acer Aspire Switch 10

Krásny displej je základ


10,1-palcový displej zobrazuje obraz v maximálnom rozlíšení až 1920×1200 pixelov. Ak máte na zariadenie menší rozpočet, potom máte možnosť siahnuť po displej s rozlíšením 1280×800 pixelov. Vo významnej miere však ku kvalite obrazu prispieva technológia IPS LCD, pre ktorú je typická hlboká sýtosť farieb, rýchle reakcie na dotyky a dobrá čitateľnosť v exteriéri. Špecialitou tabletu Switch 10 je technológia Zero Air Gap, vďaka ktorej obraz vyzerá, akoby ani nebol od vašich prstov oddelený sklom. Ochranné sklo sa pritom na displeji skutočne nachádza, ide o tretiu generáciu Gorilla Glass.

Acer Aspire Switch 10 Foto: Acer Aspire Switch 10

Dizajn podriadený účelu


Funkčný dizajn má svoj význam a napĺňa podstatu toho, čo považujeme za “prémiové”. Switch 10 je v tomto ohľade dôkladne premyslený a každý jeho centimeter má svoj význam. Výrobcovi očividne záležalo na každom milimetri, na materiáloch krytov, na hmotnosti, rozmeroch a pevnosti pohyblivých prvkov. Nie je pravda, že čím je tablet tenší, tým sa s ním lepšie pracuje, ale Switch 10 si zachováva výbornú použiteľnosť aj pri relatívne malej hrúbke.

Windows 8.1


Pri tablete Switch 10 sa podarilo výborne zosúladiť softvér s hardvérom, a tak máme príležitosť pracovať so spoľahlivým produktom. Reálna skúsenosť s ním ukazuje, že systém Windows 8.1 pracuje efektívne, rýchlo a bez problémov.

Zákazník má možnosť vybrať si, akú konfiguráciu tabletu chce, a tak aj určí cenu svojho nového zariadenia. Variabilný je procesor, avšak vždy ide o 4-jadrový Intel Atom, rozlíšenie displeja (od WXGA až po FullHD), veľkosť ukladacieho priestoru SSD (32 až 64 GB) a tiež verzia Windows 8.1. Operačná pamäť RAM má vždy veľkosť dva gigabajty.

Acer Aspire Switch 10 Foto: Acer Aspire Switch 10

Dva produkty za cenu jedného


Neviete sa rozhodnúť, či si za jeden finančný budget kúpiť kvalitný tablet alebo kvalitný notebook? Odpoveďou na vašu dilemu by mohol byť aj hybrid Acer Aspire Switch 10. Jeho kladnými stránkami je veľmi dobré spracovanie krytov a mechanizmu klávesnice, krásny displej a vysoký výkon, ktorý umožňuje bezpečný a plynulý chod systému Windows 8.1.

ODPORÚČAME AJ:
PLASTC: Jedna karta vládne všetkým
Malá odolná kamera ovládaná cez mobil
Magnetická bezdrôtová nabíjačka Spira
Najlepší kompaktný tablet na svete. Bez diskusie

Komentáre