Technológie

Prebúdzať sa svetlom namiesto zvuku. Prečo nie?

"JBL Horizon nie je iba budík, ale aj nabíjačka telefónov, stereo reproduktor prémiovej kvality a dizajnová špecialita. Zaujme aj tým, že dokáže budiť svetlom. "

Erik Stríž, 25. novembra 2014 10:00
JBL Horizon Foto: JBL


Audio systém JBL Horizon je akýmsi centrom pokojného spánku. Sám o sebe vás síce neuspí, ale dopraje vám trocha viac pokoja vďaka množstvu funkcií, ktoré ponúka. Napríklad vás pred ľahnutím do postele odbremení od hľadania nabíjačiek od mobilov, od hľadania vypínačov osvetlenia po stenách a neustáleho nastavovania budíka na mobile.

JBL Horizon je v podstate audio systém s rozšírenou funkčnosťou, avšak s pomerne prijateľnou cenou pohybujúcou sa na úrovni okolo sto amerických dolárov.

JBL Horizon Foto: JBL

Spredu reproduktor, zozadu lampa


Ústredným dizajnovým motívom tohto atraktívneho zariadenia je kruh. V kruhovej platforme sa nachádza nielen samotný reproduktor, ale aj pás LED osvetlenia a displej s inverzným zobrazením grafiky. Pod grafikou v tomto prípade rozumieme niekoľko pevne určených ikoniek, symbolov, číslic a písmen. Tento nedotykový displej informuje o aktuálnom čase a dátume a okrem toho aj o pripojených Bluetooth zariadeniach a nastavených budíkoch.

Predná čierna strana reproduktora obsiahla spomenutý displej a reproduktor, zadná stena je kontrastne biela a osvetľuje okolitý priestor. Nemá za úlohu dokonale osvetliť celú miestnosť, má slúžiť skôr ako lampa pre čítanie knihy v posteli a ako budík.

JBL Horizon Foto: JBL

V prípade, že sa v noci zobudíte a chcete ísť napríklad na toaletu, nemusíte už hľadať svoj mobil a zapínať jeho displej, aby ste videli. Stačí sa dotknúť tlačidla na hornej strane kruhového budíka a zadná LED lampa sa sama rozsvieti v rozumnej intenzite. Nie je tak potrebný ani mobil a ani hľadanie vypínača osvetlenia na stenách miestnosti.

Intenzitu osvetlenia môžete nastavovať stláčaním tlačidiel plus a mínus na hornej strane budíka, pričom tými istými tlačidlami regulujete aj hlasitosť zvukov.

JBL Horizon Foto: JBL

Pokročilý budík


Prístroj je síce v prvom rade budík, ponúka však niekoľko veľmi zaujímavých funkcií navyše. Budenie FM rádiom ešte nie je nič výnimočné, skôr naopak, považujeme to za samozrejmosť. Poteší však prítomnosť Bluetooth spojenia, vďaka ktorému môžete cez deň spraviť z Horizonu bezdrôtový reproduktor pre svoj tablet alebo mobil.

Okrem spojenia Bluetooth sa na budíku nachádzajú dva konektory USB. Slúžia na dobíjanie mobilných zariadení bez adaptéra. Stačí, ak svoj iPhone alebo akýkoľvek iný smartfón či tablet napojíte na bežný USB kábel a v priebehu noci sa vám tieto každodenne využívané prístroje nabijú.



Spoločnosť JBL je vo všeobecnosti vnímaná ako výrobca vysokokvalitnej audiotechniky a to je dôvod, prečo si za tento vyspelý rádiobudík pýta už spomenutých sto dolárov. V konečnom dôsledku však musíme prihliadať aj na fakt, že spolu s ním si za túto cenu kupujete aj štýlovú nabíjačku na svoje elektronické zariadenia, energeticky úspornú stolovú lampu a bezdrôtový reproduktor so skvelým zvukom.

ODPORÚČAME AJ:
Športové oblečenie odsleduje vaše výkony v telocvični
Pestrofarebný fešák vyhráva osem hodín na jedno nabitie
Kryt na mobil vytlačí fotky hneď po ich vytvorení
Moderný retro dizajn: Gramofóny a vinylové platne sa vracajú
NESKUTOČNÁ CENA: Tritisíc eur za mobil? Stačilo pridať titánový kryt

Komentáre