Technológie

Malý telefón s výbavou tých najlepších

"LG G3s má svojský dizajn, výbornú techniku vo vnútri a krásny displej, ktorý ocenia aj grafici a fanúšikovia hier. "

Erik Stríž, 8. decembra 2014 10:00
LG G3s a jeho väčšia verzia LG G3. Foto: LG Electronics


LG G3s je zmenšená verzia skvelého modelu G3, ktorý si vo svete laickej i odbornej verejnosti vyslúžil titul jedného z najlepších telefónov sveta. Podľa nášho názoru sa môže dokonca zaradiť do trojice najlepších. A práve z neho vychádza menšia verzia s prívlastkom “s”, ktorá kopíruje všetky jeho funkcie a iba mierne degraduje výkon hardvéru.

Displej zaberá 74% prednej plochy


Telefón G3s má veľký 5-palcový displej s HD rozlíšením 1280×720 bodov. Na vytvorenie obrazu využíva technológiu IPS, ktorá je typická krásnymi farbami, dobrou exteriérovou čitateľnosťou a rýchlymi reakciami na dotyky. Ľudia, ktorí využívajú svoj telefón k práci, napríklad grafici, ocenia aj iné špecifické vlastnosti zobrazovacieho panela IPS - napríklad dobrý kontrast, schopnosť zobrazovať aj jemné pastelové farby a široké pozorovacie uhly.
LG G3s Foto: LG Electronics

Dve HD kamery a zaostrovanie laserom


Fanúšikov selfie a vôbec fotenia telefónom potešia vyspelé kamery, ktoré výrobca umiestnil na model G3s. Predná webkamera, ktorá sa očividne poslednú dobu masovo využíva na fotenie seba samého, má rozlíšenie 1,3 megapixela a okrem vysokej citlivosti na svetlo dokáže v priamom prenose odstraňovať nedokonalosti pleti. To znamená, že keď sa odfotíte týmto technicky slabším fotoaparátom, budete vyzerať lepšie, ako keby ste sa fotili hlavným 8-megapixelovým fotoaparátom.

Zaujímavosťou je, že zhotoviť fotografiu predným fotoaparátom môžete aj zovretím ruky v päsť, nemusíte sa dotýkať displeja.

Hlavný fotoaparát dokáže okrem fotiek s rozlíšením osem megapixelov nahrávať video v rozlíšení Full HD a zaostruje s pomocou lasera. Na túto technológiu je výrobca LG veľmi hrdý, pretože jeho telefóny G3 a G3s sú prvé, ktoré zaostrujú s pomocou lasera. Vďaka nemu je zaostrovanie fotografie a videa citeľne rýchlejšie a presnejšie. Rýchle zaostrovanie nachádza uplatnenie predovšetkým pri spojení s funkciou Touch&Shot, ktorá zhotoví fotografiu po dotknutí sa akejkoľvek časti displeja.

LG G3s Foto: LG Electronics

Všetky tlačidlá má na zadnej strane


Na zadnej strane telefónu nachádzame okrem šošovky fotoaparátu a LED diódy aj hlavné vypínacie tlačidlo a dve ďalšie, ktorými je možné regulovať hlasitosť zvukov. Koncept umiestnenia tlačidiel na zadnú stranu telefónu nie je nový, LG ho úspešne využilo už pri modeli G3.

Údajne ide o ergonomické riešenie, avšak po praktickej skúsenosti môžeme tvrdiť, že sme si na tlačidlá na zadnej strane museli zvykať veľmi dlho. Dokonca ani po týždni aktívneho používania sme ich nevedeli nahmatať naslepo, takmer vždy sme museli telefón otočiť a pozrieť sa, kde tie tlačidlá vlastne sú. Je to však inovácia, ktorá určitým spôsobom unifikuje zariadenia od LG a odlišuje ich od ostatných smartfónov. Dnes nachádzame zadné tlačidlá aj na lacnejších telefónoch od tohto výrobcu.

Výbornou funkciou všetkých telefónov od LG je Knock On. Vďaka nej je možné odblokovať a zablokovať displej dvojitým poklepaním na jeho plochu, vypínacie tlačidlo na zadnej strane teda ani nie je potrebné používať.

LG G3s Foto: LG Electronics

Veľa pamäte aj výkonu


V tele telefónu pracuje 4-jadrový procesor Snapdragon 1,2 GHz, moderný grafický procesor a pamäť 8 GB, ktorú je možné rozšíriť o pamäťovú kartu microSD. Veľkosť operačnej pamäte RAM je 1 GB. Mohlo by sa zdať, že to nie je veľa, avšak telefón pracuje bezproblémovo a dokáže spustiť aj moderné 3D hry typu Asphalt 8 bez akéhokoľvek sekania.

LG G3s bol vyvinutý pre zákazníkov, ktorí hľadajú kompaktný telefón strednej triedy, ale zároveň požadujú dostatočný výkon pre svoje obľúbené aplikácie. Telefón ponúka najlepšie vlastnosti vlajkovej lodi G3 za príjemnú cenu pohybujúcu sa okolo úrovne 250 eur.

ODPORÚČAME AJ:
Revolučný telefón z Ruska má displej aj vzadu
Toto je najštýlovejší ultrabook, aký tento rok kúpite
Najmenšia alebo najpokrokovejšia: Ktorú kvadrokoptéru by ste brali?
Poznáte Formulu 1 medzi holiacimi strojčekmi? Zoznámte sa
Športové oblečenie odsleduje vaše výkony v telocvični

Komentáre