Technológie

Dobrá technika môže byť aj v lacných mobiloch

"Spoločnosť LG na kongrese IFA 2014 predstavila nové smartfóny s nízkou cenou, ale výbornou výbavou. Vzniká tak potenciálne ohrozenie pre Sony a Samsung. "

Erik Stríž, 17. septembra 2014 6:00
LG L Bello Foto: LG


LG a jeho vlajková loď, model G3, je momentálne tým najlepším, čo môže súčasný technologický pokrok ponúknuť. Má skvelý displej, množstvo funkcií, ktoré objavíte až po dlhšej dobe aktívneho používania, dobrú výdrž batérie, vynikajúce kamery a tiež výkon, ktorý nenachádza veľa konkurentov. Tento model sa stal vzorom pre novú modelovú paletu smartfónov s označením L.

Modelový rad LG L obsahuje zatiaľ dva smartfóny pomenované Bello a Fino. Sú hierarchicky posadené nižšie, ako model G3s, avšak úroveň ich výbavy a ponúkaných funkcií ich zaraďuje do zoznamu potencionálnej kúpy aj u manažérov a náročných používateľov. Tí totiž neočakávajú iba vysoký výkon, ale predovšetkým veľkú mieru spoľahlivosti, bezproblémový servis a triezvy dizajn s kvalitnými krytmi. Všetky tieto požiadavky modely radu L spĺňajú.

LG L Bello & Fino Foto: LG

LG L Bello


Model L Bello je ten lepší z novej dvojice smartfónov. Má veľký displej s uhlopriečkou päť palcov a dobrým rozlíšením 480×854 pixelov. V porovnaní s takými Full HD displejmi tento parameter nevyzerá tak dobre, avšak samotný obraz tým tak veľmi netrpí. Kresba je stále krásne čistá a detailná, navyše, technológia IPS LCD je sama o sebe garanciou kvalitného obrazu v otázke jasu, kontrastu, sýtosti farieb a exteriérovej čitateľnosti.

V porovnaní so vzorovým modelom G3 je Bello o niečo hrubší a aj jeho technické parametre sú degradované o celú triedu. Napriek tomu je však táto výbava stále hodná pozornosti. Na čele hardvéru stojí 4-jadrový procesor 1,3 GHz, pamäť 8 GB a 1 GB RAM, 8-megapixelová kamera so samostatnou webkamerou a operačný systém Android 4.4. LG stojí za jeho významným vylepšením o prostredie LG UX, ktoré so sebou prinieslo aj široké spektrum funkcií - od bezpečnosti až po zjednodušenie ovládania a celkový používateľský komfort. Rozmery telefónu sú 138,2×70,6×10,7 mm.

LG L Fino Foto: LG

LG L Fino


Mohlo by sa zdať, že LG chce názvom Fino v zákazníkoch evokovať prémiovosť, avšak zrejme bude pravdou pravý opak. Fino bude mať ešte nižšiu cenovku ako Bello, ponúkne však aj slabšie technické vlastnosti. V prvom rade bude mať menší displej (uhlopriečka 4,5 palca) s nižším rozlíšením (480×800 pixelov) a o niečo slabší výkon, i keď tiež so 4-jadrovým procesorom.

Hlavný fotoaparát novinky má rozlíšenie 8 megapixelov a nahrávanie videa, avšak, podľa dostupných informácií mu bude chýbať automatické zaostrovanie. Zatiaľ, čo model Bello má webkameru s rozlíšením jeden megapixel, Fino dostal iba VGA webkameru (0,3 megapixelov). Aj napriek tomu by mal na videohovory cez internet stačiť.

LG L Fino Foto: LG

To najzaujímavejšie v súvislosti s novými modelmi Fino a Bello prichádza až v súvislosti až s cenou. Tá by sa mala pohybovať na úrovni okolo 150 eur, čo je vzhľadom k značke, výkonu, displejom, zárukám a servisu veľmi dobrá čiastka.

ĎALŠIE ČLÁNKY


Prichádzajú posledné roky fenoménu iPhone?
Luxusné telefóny nahradili vylepšené iPhony
Sledujte si prenesené dáta v mobile, vyhnete sa vysokým faktúram
Redakčný test: Našli sme windowsovú alternatívu k Macbooku
Gigantické hodiny s elektronickým atramentom ClockONE
Vyberáme mobil: Drahší originál alebo lacný fake?
Má skvelý displej, nahráva UltraHD video a zaostruje laserom

Komentáre