Technológie

Libratone Diva: Audio technika s dôrazom na estetiku

"Libratone Diva Soundbar je vizuálne atraktívny audioset pre televízory zapracovaný do jediného podlhovastého oválu. Je plný technických vychytávok a kvalitných reproduktorov. "

Erik Stríž, 2. októbra 2014 10:00
Libratone Diva Foto: Libratone


Dánska spoločnosť Libratone je známa medzi fanúšikmi dobrého zvuku ako výrobca výkonnej a kvalitnej audiotechniky. Jej najnovší produkt sa však chce zavďačiť poslucháčom s vycibreným sluchom, ľuďom citlivým na estetické prevedenie elektroniky, ale priemernému spotrebiteľovi sa stále vyhýba. Suma na cenovke sa totiž bude páčiť zrejme iba samotným predajcom.

Celkom určite ste si všimli, že nové televízory majú čoraz menšie reproduktory. Sú vytláčané nielen z estetických dôvodov, ale najmä pre potrebu menších okrajov a väčšej plochy obrazovky. S tým ide ruka v ruke aj kvalita reprodukovaného zvuku, ktorú sme si už zvykli hodnotiť skôr ako priemernú. Práve preto je súčasťou kúpy nového televízora aj doplnkový audio systém. Model Diva od Libratone je práve takýmto doplnkom.

Libratone Diva Foto: Libratone

V portfóliu spoločnosti Libratone nájdete viac bezdrôtových reproduktov a všetky majú okrem dobrého zvuku spoločnú ešte jednu vec. Je ňou celkom netradičné zabalenie reproduktorov do vlny, ktorá je spolu s viacerými farebnými variantmi typická pre túto značku. Rovnaké vlnené obaly nachádzame aj v ponuke bezdrôtových reproduktorov Zipp, Loop, Live a Lounge. Model Diva by mal byť vrcholne vybaveným produktom.

Mohlo by sa zdať, že tento vlnený obal je iba doplnkom, ktorý v sebe skrýva štýlový reproduktor s plastovým krytom, avšak opak je pravdou. Práve táto textília je krytom prémiovej audiotechniky.

Libratone Diva Foto: Libratone

Zvyčajný audio systém pripájaný k televízoru má rozloženie 3.1 alebo 5.1, avšak riešenie od Libratone sa javí ako jednoduché a tým pádom aj neuspokojivé. Skutočnosť, že všetok zvuk pochádza z prakticky jediného zdroja, výrobca kompenzuje modernými technológiami. Rovnako, ako aj ostatné modely výrobcu, aj Diva disponuje technológiou 360° Full Room, ktorá sa stará o vytváranie priestorového zvuku.

Libratone Diva ponúka celkový audio výkon na úrovni 225 W. Kombinuje jeden 5-palcový 75 wattový basový reproduktor, dva stredové (3”, 50 W) a dva výškové reproduktory (1”, 25 W). Reproduktor podporuje spojenia cez klasické káblové rozhrania, bezdrôtový Bluetooth 4.0, podporuje tiež štandardy Wi-Fi, DLNA, AirPlay, NFC a v prípade pripojenia zariadenia na internet cez spomenuté Wi-Fi dokáže spolupracovať s online službami Spotify Connect a HTC Connect.

Libratone Diva Foto: Libratone

Produkty spoločnosti Libratone majú prémiový charakter a nesnažia sa byť prítomné na pultoch veľkopredajcov elektroniky. Nemajú ani zámer stať sa bestsellerom. Preto si spoločnosť môže dovoliť naceniť reproduktor Diva na 649 britských libier, v prepočte približne 833 eur. Vie totiž, že svojich skalných priaznivcov táto cena aj tak zaujme a osloví aj ďalších, ktorí vyššiu cenu považujú za jeden zo základných faktorov určujúcich kvalitu produktu.

ĎALŠIE ČLÁNKY


Veľké prekvapenie za málo peňazí
Prichádzajú posledné roky fenoménu iPhone?
Sledujte si prenesené dáta v mobile, vyhnete sa vysokým faktúram
Má skvelý displej, nahráva UltraHD video a zaostruje laserom

Komentáre