Technológie

Microsoft ukázal, ako budeme sledovať futbalové zápasy s okuliarmi

"Futbalisti sa budú biť o loptu priamo na vašom stole v obývačke a obraz budete mať pred sebou aj v kuchyni. Microsoft predviedol svoju predstavu o kreatívnom využití okuliarov HoloLens."

Erik Stríž, 5. februára 2016 9:00
Microsoft HoloLens s rozšírenou a virtuálnou realitou Foto: Microsoft
Projekt HoloLens je odvážna vízia blízkej budúcnosti, v ktorej sa počíta s virtualizáciou nášho každodenného fyzického sveta. Microsoft verí, že jeho technológia nájde uplatnenie v každodennom živote, od práce až po zábavu a oddych. Najnovšie svoje predstavy o oddychovom a zábavnom využití okuliarov HoloLens previedla do demonštračného videa, ktoré je prinajmenšom pútavé. Ukazuje domácnosť, v ktorej sa futbalový zápas sleduje z celkom iného uhla, než ktorý ponúka plocha obrazovky televízora.

Zdroj: Microsoft: Imagining the future for NFL fans (youtube.com)

Funkčné spojenie virtuálneho sveta s tým fyzickým

HoloLens je spojenie virtuálnej a rozšírenej reality. Zatiaľ, čo také headsety Oculus Rift a HTC Vive pracujú výlučne s virtuálnou realitou, s okuliarmi HoloLens by malo byť možné pracovať aj s reálnym fyzickým svetom, avšak doplneným o virtuálne prvky. Napríklad, priamo na našom stole v obývačke by sa mohol premietať 3D model auta, ktoré si plánujeme kúpiť alebo po ňom môžu pobehovať malé postavičky ovládané herným gamepadom.

HoloLens poukazuje na budúcnosť, v ktorej sa budú veľké nadnárodné technologické spoločnosti snažiť prepojiť náš fyzický svet s tým virtuálnym. Cieľom je, aby mal používateľ k dispozícii viac informácií a viac možností pre produktivitu a zábavu.

S o niečo reálnejšou, ale stále príťažlivou víziou nového sveta prišiel Microsoft aj vo videu s názvom “Vízia produktivity budúcnosti”. V ňom odprezentoval svoje predstavy o tom, ako by sme mohli pracovať na cestách a využívať pritom všetkých tých elektronických pomocníkov, akými sú tablety, notebooky a mobilné telefóny.

Zdroj: Microsoft: Productivity Future Vision (youtube.com)

Téme virtuálnej a rozšírenej reality sme sa na Webmagazíne venovali už niekoľkokrát. Určite si prečítajte aj ďalšie zaujímavé príspevky o tom, ako môže vyzerať náš súkromný a pracovný život v blízkej budúcnosti:

Ako bude vyzerať práca v blízkej budúcnosti?
Ovládanie počítačov ako zo sci-fi filmu
Zbohom, skutočný život. Prichádza virtuálna realita novej generácie
Chcete lietať spolu s vtákmi? Žiadny problém vďaka virtuálnej realite
Virtuálna realita od výrobcu mikroskopov
Virtuálna realita a internet pre každého: Kam až chce zájsť Facebook?
Umelá inteligencia v mobiloch za nás vybaví prácu a dohodne aj rande
Technologické firmy chcú prepojiť náš svet s virtuálnym
Virtuálnu realitu môžete mať v mobile aj vy

Komentáre