Technológie

Veľké prekvapenie za málo peňazí

"Prestigio MultiPhone Grace je 5-palcový Full HD smartfón s najnovším Androidom a výkonným hardvérom. Prekvapuje vo všetkých ohľadoch. "

Erik Stríž, 22. septembra 2014 10:00
Prestigio MultiPhone Grace Foto: Prestigio


Spoločnosť Prestigio vnímame predovšetkým ako značku lacných mobilov a tabletov, avšak modelom MultiPhone Grace pripravila veľké prekvapenie aj pre odborníkov. Dokazuje, že špičkový smartfón so skvostným dizajnom nemusí mať nálepku renomovaného výrobcu. Je síce pravda, že Prestigio iba nalepilo svoje logo na smartfón Gionee Elife S5.5, ale do ponuky slovenských predajcov ho dostalo za veľmi dobrú cenu a navyše mu doprialo niekoľko softvérových vylepšení.

Keď bolo vyššie napísané, že model Grace prekvapuje vo všetkých ohľadoch, tak si za tým stojíme. Tento smartfón je výstavnou skriňou modernej techniky a vyspelého softvéru, pre značku Prestigio môže znamenať vstup do prémiového segmentu a potencionálne ohrozenie väčších spoločností. Napriek prémiovému charakteru telefónu však jeho cena prémiová nie je, telefón sa predáva od 300 eur, čo je veľmi akceptovateľná položka v rozpočte mnohých mladých ľudí, ktorých sa takto Prestigio snaží osloviť.

Prestigio MultiPhone Grace Foto: Prestigio

Tenší ako ceruzka


Zvyčajne na telefóne najviac zaujme jeho displej, avšak v tomto prípade si nemôžete nevšimnúť mimoriadne tenké telo zariadenia. Jeho hrúbka je iba 5,55 milimetra, čo je skoro neskutočný parameter. Objektív fotoaparátu je síce trocha zväčšený a pár milimetrov pridáva, avšak, vyzerá to skôr ako estetická dizajnová vychytávka. Na pocite z používania extrémne tenkého zariadenia pridáva aj skutočnosť, že zadná stena je celkom plochá, po vzore smartfónov Apple iPhone 4 a Sony Xperia Z.

Displej a hardvér so špičkovými vlastnosťami


Displej, najpodstatnejší faktor kúpy alebo jej odmietnutia, je v prípade modelu Grace posunutý na vyššiu úroveň. Má uhlopriečku päť palcov a rozlíšenie Full HD, teda 1920×1080 pixelov. Samotné rozlíšenie a jemnosť obrazu má významný vplyv na to, ako sa vám s displejom pracuje, avšak, oveľa viac pozitívnych hodnotení si získava vďaka technológii Super AMOLED. Ide o najlepšiu zobrazovaciu technológiu na svete, ktorá má pred konkurenciou významný náskok vďaka extrémne vysokému kontrastu, skutočnej čiernej, sýtym farbám a vysokému jasu. Exteriérová čitateľnosť takisto v ničom nezaostáva a ponúka najlepšie vlastnosti na trhu.

Vo vnútri zariadenia pracuje 8-jadrový procesor Cortex A7 s frekvenciou 1,7 GHz, 2 GB pamäť RAM, špičková grafika PowerWR SGX544 a operačný systém Android 4.4 (KitKat). Tieto parametre vyzerajú tak dobre, že sú takmer podozrivé. Na podozrivosti pridáva aj skutočnosť, že celý telefón dosahuje iba polovičnú cenu v porovnaní s inými mobilmi rovnakej technickej výbavy.

Prestigio MultiPhone Grace Foto: Prestigio

Fotoaparáty v kompaktnom prevedení


Prestigio MultiPhone Grace má vstavaný 13-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a LED bleskom, nahráva Full HD video. Webkamera na prednej strane má rozlíšenie veľmi dobrých päť megapixelov, čo nám naznačuje, že by mala byť dobrou voľbou pre ľudí, ktorí radi zhotovujú selfie fotky. Snímač ani jedného z fotoaparátov nie je nositeľom žiadnej progresívnej techniky, očakávame teda, že fotky budú napriek vysokému rozlíšeniu skôr iba priemerné.

Z ďalších parametrov vyberáme pripojenie na siete 3G (4G chýba), 2300 mAh Li-ion batériu, ukladací priestor o veľkosti 16 gigabajtov bez možno pridania pamäťovej karty, A-GPS, ochranné sklo displeja Gorilla Glass 3 a hmotnosť iba 133 gramov.

ĎALŠIE ČLÁNKY


Dobrá technika môže byť aj v lacných mobiloch
Prichádzajú posledné roky fenoménu iPhone?
Luxusné telefóny nahradili vylepšené iPhony
Sledujte si prenesené dáta v mobile, vyhnete sa vysokým faktúram
Vyberáme mobil: Drahší originál alebo lacný fake?
Má skvelý displej, nahráva UltraHD video a zaostruje laserom

Komentáre