Technológie

Ovládať telefón v aute už nebude nebezpečné vďaka tlačidlám na volant

"Satechi Bluetooth Buttons je trojica zariadení, ktorými je možné na diaľku ovládať svoj mobilný telefón. Uplatnenie nachádzajú predovšetkým pri šoférovaní automobilu. "

Erik Stríž, 2. marca 2015 10:00
Satechi Bluetooth Button Foto: Satechi
Používanie telefónu počas šoférovania auta alebo riadenia bicykla je pomerne efektívny spôsob, akým dostať do nebezpečnej situácie seba samého a iných ľudí okolo. Najviac vašu pozornosť odpútava sledovanie displeja, ktorého sa musíte dotýkať bez hmatateľnej spätnej väzby. A hoci sa môže zdať, že pohľad na telefón zaberie menej ako sekundu, v skutočnosti aj tento krátky čas môže spôsobiť udalosti, ktorých dôsledky budete znášať celý život.

Moderné mobilné telefóny však majú za úlohu život v prvom rade zjednodušovať, preto niektoré z ich funkcií občas potrebujete aj počas jazdy autom - a aj vtedy, keď ste vodičom práve vy. Reč je o situáciách, kedy potrebujete od svojho telefónu, aby vás navigoval alebo aby zdvihol prichádzajúci telefonát.

Satechi Bluetooth Button Foto: Satechi

Zariadenie Satechi Bluetooth Button slúžia na bezdrôtové ovládanie základných funkcií telefónu, pričom ich môžete umiestniť prakticky kamkoľvek. Set pozostáva z troch tlačidiel, pričom jedno z nich obsahuje ovládač hudobného prehrávača. S pomocou týchto troch tlačidiel reprezentujúcich navigačný panel, spúšť fotoaparátu a hlavné tlačidlo môžete svoj telefón ovládať bezpečne a pohodlne.

Tlačidlá majú pomerne malé rozmery, ale sú pritom dostatočne veľké na pohodlné používanie. Ich valcovitý tvar s výškou menej ako jeden centimeter je prispôsobený na uloženie do púzdra pripnuteľného volant. Okrem obrúče volantu sa toto púzdro dá upevniť aj na rukoväte na bicykli a iné valcovité predmety.

Satechi Bluetooth Button Foto: Satechi

Bezdrôtové tlačidlá značky Satechi sa s mobilným telefónom spájajú pomocou technológie Bluetooth, ktorá je najnižším štandardom pre bezdrôtový prenos dát. To znamená, že ju nájdete aj v tých najlacnejších a dokonca najstarších telefónoch s dotykovými displejmi. Tlačidlá je možné prepojiť s telefónmi značky Apple iPhone a tiež s telefónmi vybavenými opearčným systémom Android.

V prípade telefónov iPhone sa po dlhšom stlačení hlavného tlačidla spustí hlasový asistent Siri, v prípade telefónov s Androidom sa zasa spúšťa hlasový asistent Google. Aby títo asistenti fungovali, je však potrebné mať telefón napojený na internet prostredníctvom 3G alebo 4G siete. Pripojenie s pomocou mobilných sietí GPRS alebo EDGE už môže byť veľmi pomalé a nepraktické.

Všetky ostatné funkcie okrem hlasového asistenta však internet nevyžadujú, všetky príkazy sú posielané do telefónu cez Bluetooth.


Keď je reč o akomkoľvek elektronickom príslušenstve k mobilným telefónom, je dôležité je zmieniť sa aj o výdrži ich vstavaných batérií. Satechi Bluetooth Buttons majú v tomto ohľade skvelú vlastnosť, že ich vstavaná batéria udrží tlačidlá funkčné až počas dvoch rokov bez nabíjania. Takže potreba nabíjania a hrozba nečakaného minutia energie nehrozí.


ODPORÚČAME AJ:
Míľniky dopravy: Semafory, evidenčné čísla a benzínky tu neboli vždy
Spoluzakladateľ Apple Steve Jobs by mal dnes 60 rokov
Inteligentné hodinky pre džentlmenov a dámy
Kandidát na najlepší smartfón roka prekvapí aj ostrieľaného odborníka

Komentáre