Technológie

Slováci vytvorili vlastnú četovaciu aplikáciu. Chcú ňou pomáhať

"Jej výhodou sú podľa autorov doplnkové funkcie, napríklad možnosť vytvoriť z fotografie vlastného smajlíka. "

TASR, 9. júna 2018 11:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP
Slovenskí vývojári zo Záhoria vytvorili vlastnú komunikačnú platformu podobnú WhatsAppu alebo Viberu. Keďže sa však podľa vlastných slov už v minulosti venovali pomoci životnému prostrediu, rozhodli sa polovicu príjmov z predaja čiastočnej alebo plnej verzie aplikácie investovať do projektov, ktoré ho pomáhajú chrániť.

"Dnes spájame naše dva veľké sny. Už máme na stole projekty, ktoré podporíme z doteraz získaných finančných prostriedkov. Zatiaľ vyberáme z tých na ochranu lesov, zvierat a takisto aj z oblasti ochrany vodných zdrojov a čistenia čiernych skládok. Vnímame, že každý z nich je dôležitý, a preto by sme ho chceli podporiť. Jednotlivé projekty, ako aj výšku investícií budeme postupne zverejňovať," povedali Marek Mácha a Karol Bajus o využití financií.

Aplikácia SKG Messenger je dostupná od pondelka. Jej výhodou sú podľa autorov doplnkové funkcie, napríklad možnosť vytvoriť z fotografie vlastného smajlíka. Mácha a Bajus vyvíjajú aj ďalšie aplikácie, komunikačná platforma je však vlajkovou loďou ich projektu SKUNKAGA.

Komentáre