Technológie

Hodiny pre náročných: Vyzerajú ako hračka, sú drahé ako kvalitné auto

"Kreatívny dospelák je dieťa, ktoré prežilo. Touto myšlienkou začína svoju prezentáciu špeciálnych hodín spoločnosti MB&F a L’Epée 1839. Ukazujú, že aj luxusné hodiny môžu byť trocha infantilné. "

Erik Stríž, 31. marca 2015 10:00
MB&F L’Epée 1839 Melchior Foto: MB&F
Na rozdiely medzi tým, čo je detské a čo dospelé, môžeme nazerať z rôznych hľadísk. Jedným z nich je aj zásadná zmena v kreativite, nezaťaženosti konvenciami a potrebe neustále tvoriť. Toto všetko sa časom akoby vytráca a kým sa staneme dospelými, je preč nielen naša kreativita, ale aj všetky tie krásne detské sny. Snáď aj takto chcú spoločnosti MB&F a L’Epée 1839 ospravedlniť svoj najnovší počin, ktorý vznikol pri príležitosti 10. výročia ich spolupráce.

Exkluzívne hodiny v tvare humanoidného robota sú nápadné, nápadité, vtipné, evokujú dojem hračky. A nemožno tvrdiť, že by takouto hračkou neboli, oslovujú však predovšetkým staršie ročníky, pretože tie mladšie by sa s ťažkým kovovým robotom veľmi nepohrali.

MB&F L’Epée 1839 Melchior Foto: MB&F
Stolové robotické hodiny sa volajú Melchior a skutočne pôsobia viac ako hračka. Vzhľad robota dotiahli dizajnéri do dokonalosti a pozorovateľ môže donekonečna obdivovať zložitý mechanizmus ukrytý za kovovým plátkom. Ten evokuje vzhľad brnenia, ktoré je súčasťou výbavy každého správne humanoidného robota.

Nielen vzhľad, ale predovšetkým vnútorná stavba a použité materiály budú dôvodom, prečo si budú robotické hodiny zákazníci kupovať. Spoločnosti MB&F a L’Epée 1839 oslovujú veľmi špecifickú a úzku skupinu zákazníkov, ktorí sú jednak skalnými fanúšikmi kvalitných mechanických strojčekov a zároveň sú ochotní vyplatiť zaň mimoriadne peniaze.

MB&F L’Epée 1839 Melchior Foto: MB&F
MB&F L’Epée 1839 Melchior sú zostavené zo 480 kusov komponentov z ušľachtilých materiálov. Prítomná je oceľ a mosadz použitá na brnení, otočné ciferníky samostatne pre hodiny a minúty, leštená sklená kopula imitujúca hlavu robota a nezvyčajne veľkú až 40-dňovú energetickú rezervu, ktorá sa meria na bruchu robota.

Zaujímavosťou je spôsob nastavovania hodín - ruka robota sa dá odobrať a použiť ako kľúč pre ovládania mechanizmu.



Určite vás zaujíma cena, ktorú sme doteraz zmienili iba ako značne vysokú. Hodiny MB&F L’Epée 1839 Melchior sa vyrobia v limitovanom počte 99 kusov a v dvoch verziách. Prvá s názvom Light bude celá strieborná a variant “Dark and Light” ponúkne dvojfarebné prevedenie.

Cena každého z nich bude dosahovať závratných 36-tisíc amerických dolárov. V prepočte je to niečo vyše 33-tisíc eur.



ODPORÚČAME AJ:
Smarthodinky sledujú majiteľa a rozhodujú, čo je pre neho najlepšie
Inteligentné hodinky prichádzajú, takto budú vyzerať
Hodinky a mobil Neptune Duo hrajú opačné garde
Elektronický náramok nemusí mať farebný displej, aj tak je skvelý
Kandidát na najlepší smartfón roka prekvapí aj ostrieľaného odborníka

Komentáre