Technológie

TalkBand B2: Inovácia, na ktorú sme dlho čakali

"Inteligentné hodinky, fitness náramok a Bluetooth handsfree v jednom. To je TalkBand B2, ktorý priam revolučným spôsobom spája tri celkom rôzne zariadenia v jeden krásny celok. "

Erik Stríž, 27. júla 2015 12:00
Huawei TalkBand B2 nemá senzor srdcového tepu, sleduje iba vaše kroky, spálené kalórie a trvanie spánku. Foto: Huawei

Veľa produktov a ťažká orientácia medzi nimi

S inteligentnými hodinkami je situácia prakticky rovnaká, ako s tabletmi a mobilnými telefónmi. V ponuke predajcov nájdete skvelé produkty s vyššou cenou, ich výborné alternatívy s primeranou cenou a napokon cenovo veľmi dostupné, avšak celkom nevyhovujúce zariadenia. Je preto dobré voliť si také zaradenia, ktoré síce nie sú najlacnejšie, ale máte pri nich garanciu spoľahlivosti a funkčnosti.

TalkBand B2 patrí práve medzi také produkty, pretože za 130 eur ponúka nielen vizuálne príťažlivý vzhľad, ale aj hodnotné funkcie.

Jednoduché a geniálne riešenie. Prečo to doteraz nikto nevyrobil? Foto: Huawei

V koženom prevedení vyzerajú úžasne

Hodinky vyrába spoločnosť Huawei a vďaka jej výrobným kapacitám umožňuje pomerne pestrú konfiguráciu svojich produktov. Vo verzii s koženým remienkom vyzerajú skvele a pôsobia dojmom drahých inteligentných hodiniek. Tento dojem síce nie je ďaleko od pravdy, ale tieto hodinky by sme mali označovať skôr ako fitness náramok s rozšírenou funkčnosťou.

Hlavnou úlohou inteligentných hodiniek je počítať kroky, trvanie spánku, spálené kalórie a asistovať používateľovi počas cvičenia. Všetky tieto zozbierané dáta sa synchronizujú s aplikáciou v mobilnom telefóne a používateľ tak môže získavať veľmi detailný prehľad o svojich pohybových aktivitách.

V základnom režime však hodinky zobrazujú čas, ich majiteľ má na výber z niekoľkých dizajnov domácej obrazovky. Mimochodom, v porovnaní so skutočnými smart hodinkami sú tieto vybavené jednoduchším displejom. Zobrazuje iba jednu farbu v inverznom móde, obraz je však skvele čitateľný aj počas slnečného dňa. Malý vysoký displej je navyše dotykový, v menu sa dá pohybovať jednoduchým poťahovaním prsta po zrkadlovej ploche.

Väčšinu času je displej hodiniek vypnutý, ale vie rozpoznať, kedy natočíte zápästie so záujmom o zistenie aktuálneho času. Vtedy sa displej na moment rozsvieti a okrem času vám poskytne aj informáciu o stave batérie, dátume a prípadných zmeškaných udalostiach. Tie preberá z mobilného telefónu.

Huawei TalkBand B2 - Fitness, čas a Blueetooth v jednom Foto: Huawei

Rozoberanie hodiniek bude dennou rutinou

Pri každom nabíjaní batérie budete musieť hodinky rozoberať. Až vtedy zistíte, že samotné zariadenie je pomerne malé, kompaktné a ľahké a je to práve púzdro s remeňom, čo im dodáva značnú časť veľkosti. Na spodnej strane zariadenia sa nachádza konektor microUSB, ktorým môžeme nabíjať batériu.

Huawei spravil TalkBand zaujímavým najmä tým, že zo samotného zariadenia trčí gumená násada pre vloženie do ucha. V praxi to znamená, že máte mobil odložený v taške, ale s hodinkami je spojený cez Bluetooth. Niekto vám zavolá a namiesto toho, aby ste vyberali smartfón z tašky, stačí si z hodiniek vybrať handsfree a nasadiť si ho na ucho.

Huawei TalkBand B2 v rôznych prevedeniach a s rozličnými obsahmi na displeji. Foto: Huawei

Vyspelý Bluetooth s praktickými funkciami

Ako Bluetooth handsfree sú vybavené pokrokovým mikrofónom potláčajúcim okolitý šum, navyše dokážu rozpoznať režim, v ktorom sa práve používajú. Ak je slúchadlo nosené na ruke, nepreberá hlasové funkcie z telefónu. Hovor je presmerovaný do slúchadla až vtedy, keď je zariadenie vybraté z púzdra.

Tieto hodinky sú v porovnaní s predchádzajúcou generáciou nielen krajšie a funkčnejšie, ale aj odolnejšie. Zariadenie je celkom vodeodolné a vďaka veľmi nízkej hmotnosti, iba 17 gramov, sa tak ľahko nepoškodí ani pri pádoch na zem. Priam neskutočne pôsobí údaj, že samotné Bluetooth slúchadlo váži ani nie desať gramov.

Oceňujeme aj funkciu diaľkovej spúšte fotoaparátu na mobile a skvelú službu vyhľadávania smartfónu. Ak je telefón s TalkBandom prepojený cez Bluetooth, na malom displeji si vyberiete funkciu hľadania a telefón sa vám v tej chvíli automaticky rozzvoní a rozvibruje. A to bez ohľadu na to, akú značku mobilu používate.

Aby sme ale hodinky nehodnotili iba pozitívne, uvedieme na záver niekoľko vecí, ktoré nám počas jeho týždňového používania chýbalo alebo nevyhovovalo.

Napríklad výdrž na jedno nabitie nebolo celkom ideálne. S aktívnym pripojením cez Bluetooth bolo treba TalkBand nabíjať aspoň každý druhý deň. Pravdou však je, že počas pracovného dňa ho stačí pripojiť k počítaču cez USB kábel a máte po probléme.

Zariadeniu chýba moderný a populárny senzor srdcového tepu, možnosť manuálneho nastavenia hodín (tie sa musia nevyhnutne synchronizovať s časom mobilu), priestor pre navigačné pokyny a určite by sme ocenili aj viac dizajnov hlavných obrazoviek s časom.

ODPORÚČAME AJ:
Najtenšie telefóny na svete vás svojou hrúbkou prekvapia
Tieto smart hodinky sa stanú bestsellerom
Prestížny výrobca hodiniek predviedol smart náramok
Vzniká náhrada počítačovej myši, volá sa Flow a sleduje pohyby rúk
Nová generácia stetoskopov je na spadnutie

Komentáre