Technológie

Telefón len pre vyvolených

"Fantôme Arcane je mobilný telefón, ktorý sa bude snažiť upútať pozornosť tých najbohatších a možno aj najnáročnejších. "

Erik Stríž, 28. apríla 2015 10:00
Prémiový telefón Fantôme Arcane Foto: Fantôme
Svetu drahých mobilných telefónov a tabletov dnes prakticky neohrozene dominujú spoločnosti Apple a Samsung a úzke spektrum zákazníkov oslovuje Vertu. Ostatné značky prémiových mobilných telefónov nie sú veľmi úspešné, pretože zvyčajne nedokážu ponúknuť dnes vyžadovanú technologickú vyspelosť. Tá sa neustále posúva vpred a nie je preto rozumné kupovať si telefón s hodnotou viac ako tisíc eur.

Napriek tomu sa tu ešte nájdu značky, ktoré sa silou mocou usilujú o pozornosť tých najbohatších. Jednou z nich je aj francúzska spoločnosť Fantôme s telefónom Arcane. Chce zaujať nielen extravagantným vzhľadom, ale aj limitovaným počtom vyrobených kusov.

Prémiový telefón Fantôme Arcane Foto: Fantôme

Prijmite pozvanie zaplatiť tisíce eur

Fantôme Arcane sa vyrobí v počte maximálne 2-tisíc kusov a ponúkaný bude cielene konkrétnym ľuďom. Dokonca aby si mohol človek pozrieť oficiálnu stránku výrobcu, musí mať kód, ktorý získal spolu s osobnou pozvánkou. Aj takto sa buduje imidž exkluzivity.

Prémiový telefón pre spoločensky významne postavených je poháňaný 4-jadrovým procesorom, má dva sloty na SIM karty, pracuje s pamäťovou kartou, má vyberateľnú batériu, štyri mikrofóny a údajne špičkový zvuk. Na tele telefónu sa dokonca nachádza vygravírované meno Mark Levinson. Komu meno tohto človeka niečo hovorí, ten by mal mať aspoň približnú predstavu o kvalite reprodukcie zvuku. V minulosti tento špecialista ladil napríklad vybrané zariadenia značky LG.

Telo telefónu je vyrobené z mnohých materiálov, okrem titánu na ňom nájdete 225 karátový zafír a špeciálny obal, ktorého materiál bol údajne vyvinutý americkou NASA pred piatimi rokmi. Typickou vlastnosťou tohto ekologického materiálu je jeho extrémna odolnosť.

Fantôme Arcane vyzerá skôr ako súčiastka z výkonného počítača, obsahuje však drahé materiály Foto: Fantôme

Displej bez odleskov a odtlačkov

Fantôme Arcane má HD displej s uhlopriečkou 4,7 palca, veľkosť telefónu by teda mala predstavovať kompromis medzi pohodlnou nositeľnosťou a priestorom dostatočným na prácu. Pod prácou v tomto prípade rozumieme predovšetkým online komunikáciu a čítanie reportov niekde v limuzíne cestou na stretnutie.

Displej je prekrytý nielen vyššie spomenutým ochranným zafírovým sklom, ale aj antireflexnou vrstvou. Tá zamedzuje nielen odleskom, ale aj zanechávaniu odtlačkov prstov a mastných šmúh.

Žiadna krabica, ale luxusný box vážiaci až 5 kg Foto: Fantôme

Kamery sú od Sony

Obsiahnuté kamery by nepochybne potešili mnohých fanúšikov modernej techniky. Hlavná kamera je vybavená snímačom s rozlíšením 13 megapixelov, využíva sa senzor s Exmor IMX 214 od spoločnosti Sony. Senzory tejto značky využívajú mnohé iné smartfóny, pretože predstavuje vrchol mobilnej fotografie. Nahrávané video má rozlíšenie až 4K.

Webkamera v tomto prípade nebude určená na populárne selfie, ale skôr na videokonferencie cez internet. Kamera je vybavená snímačom Sony Exmor IMX 219 s pôsobivým rozlíšením osem megapixelov.

Nemenej zaujímavé sú údaje o pamäti telefónu. Popri operačnej pamäti RAM s kapacitou 3 GB sa na tele telefónu nachádza slot na pamäťovú kartu microSD a veľkosť vnútornej pamäte je až 256 GB. Je to najviac spomedzi všetkých ostatných komerčne dostupných telefónov.

Prémiový telefón Fantôme Arcane Foto: Fantôme

Bezpečnosť, služby a exkluzivita

Spolu s telefónom výrobca dodá zákazníkovi aj prvotriedne príslušenstvo a dokonca služby. Samotný box s telefónom a doplnkami údajne váži až päť kilogramov a okrem špičkových slúchadiel AKG 3003 Titanium obsahuje aj dvojicu vymeniteľných batérií, kožený obal a dve pozvánky pre priateľov. Telefón sa dá zakúpiť jedine s takouto pozvánkou.

Telefón Fantôme Arcane stojí necelých 10 tisíc eur, za túto cenu okrem atraktívneho produktu budúci majitelia získajú aj pocit vyššej bezpečnosti - telefón totiž všetky odosielané dáta šifruje a je vybavený vyspelým systémom proti zneužitiu.


Zdroje: Fantome, Lifestyleasia.com


ODPORÚČAME AJ:
Hodiny pre náročných: Vyzerajú ako hračka, sú drahé ako kvalitné auto
Nový notebook od Apple má iba jeden konektor na všetko
Najlepšie telefóny sveta sa menia, konečne sú pestrejšie
Hodinky a mobil Neptune Duo hrajú opačné garde
Kandidát na najlepší smartfón roka prekvapí aj ostrieľaného odborníka

Komentáre