Technológie

VIDEO:Privátna vesmírna spoločnosť vyvezie ľudí na výlet okolo Mesiaca

"Jeden vzlet rakety Falcon Heavy, ktorá vynesie kozmických turistov do vesmíru, stojí asi 90 miliónov dolárov."

Tablet.TV, 19. júla 2017 11:00
Ilustračná fotografia Foto: Pexels
Vesmírna spoločnosť SpaceX miliardára Elona Muska môže prepísať históriu ľudstva tým, že sa stane prvou súkromnou spoločnosťou, ktorá vyvezie astronautov na Medzinárodnú vesmírnu stanicu v roku 2018. A to nie je všetko. Generálny riaditeľ a majiteľ spoločnosti Elon Musk oznámil ďalší ambiciózny plán. Spoločnosť plánuje poslať dve súkromné osoby na obežnú dráhu okolo Mesiaca len šesť mesiacov po tom, čo odvezú svoju prvú posádku na ISS. Pôjde o návrat k objavovaniu Mesiaca po 45 rokoch.

Jeden vzlet rakety Falcon Heavy, ktorá vynesie kozmických turistov do vesmíru, stojí asi 90 miliónov dolárov. Čas letu zaplatia turisti. Musk odhaduje, že kozmické cestovné poplatky, ktoré im naúčtuje spoločnosť SpaceX, by mohli dosiahnuť 10 až 20% nákladov spoločnosti.

Podľa generálneho riaditeľa SpaceX Elona Muska generálny riaditeľ SpaceX dvaja budúci kozmickí turisti, ktorí sa navzájom poznajú, už vložili "podstatný" podiel finančných nákladov a podrobili sa rozsiahlej odbornej príprave pred tým, ako sa dostanú na misiu. „Očakávam, že budú nasledovať aj ďalší záujemcovia. Myslím si, že existuje trh pre jedného alebo dvoch takýchto turistov ročne," uviedol Musk.



ODPORÚČAME AJ:
Je to pravda, že je na Zemi viac stromov ako hviezd na nebi?
Vybrali najlepšie fotografie roka z iPhone. Sú jednoducho úchvatné
Súkromná bezpilotná raketa úspešne vyniesla satelit na obežnú dráhu

Komentáre