Technológie

Štyri spôsoby, ako technicky vyšperkovať vašu svadbu

"Svadby sú krásne aj vtedy, keď sú jednoduché a v úzkom rodinnom kruhu. Niekto však túži po veľkej svadbe s množstvom hostí a programu. Vtedy nepochybne ocení možnosti, ktoré prináša moderná doba."

Erik Stríž, 4. mája 2016 14:00
Svadba, ilustračné foto Foto: Pixabay
Svadobné obdobie sa začalo a s ním aj kreovanie výzdoby, spôsobu komunikácie s hosťami, programu, jedla a všetkého, čo so svadbami súvisí. Ak sa aj vy pripravujete na túto jedinečnú životnú udalosť, pomôžte si technologickými vychytávkami, ktoré vám ponúka dnešná doba. Väčšinou ich zakomponovanie do svadby nestojí veľa peňazí, ale ich vplyv na jej charakter môže byť významne pozitívny.

Svadba, ilustračné foto Foto: Pixabay

Webstránka s podrobnosťami a pokynmi


Možno sa pýtate, prečo by ste mali podrobnosti o svojej svadbe zverejňovať na nejakej webstránke. Je však dobré uvedomiť si, že jedna lacná (alebo aj celkom bezplatná) webstránka môže vašich priateľov motivovať k návšteve samotného obradu a hostí informovať o všetkom, čo by ich mohlo zaujímať - kde parkovať, ako sa dostať na miesto konania svadobnej hostiny, program, časový harmonogram a prípadne váš program po svadbe, aby vedeli, čo také by vám mali darovať.

Webstránky dnes môžete vyrobiť celkom zadarmo a dokonca bez akejkoľvek predchádzajúcej skúsenosti. Stačí, aby ste si založili niektorý z blogov, napríklad Tumblr, Google Pages alebo Wordpress, systém vás už postupným krokmi navedie ku krásnej webstránke.

Digitálne pozvánky s potvrdením


Svadobné oznámenia majú svoje čaro, ktoré tu bude snáď večne, aj v dobe digitalizácie. Ale ak plánujete veľmi veľa hostí a chcete sa vyhnúť ich zapisovaniu do excelu či do papierového notesa, moderná technika vám ponúka jednu skvelú možnosť - digitálne pozvánky. Je to podobné, ako keď sa registrujete na nejakú spoločenskú udalosť cez internet - jednoducho necháte pozvaných ľudí vyplniť online formulár, v ktorom prípadne môžu uviesť zoznam jedál, ktoré by veľmi neradi (alebo naopak veľmi radi) videli vo vašom svadobnom menu. Možnosť vyrábať takéto formuláre ponúka Google Forms celkom zadarmo, stačí si to vyhľadať cez vyhľadávať.

Budete tak presne vedieť, kto príde, či si chce niekoho priviesť, na aké jedlá je alergický a podobne.

Ilustračná fotografia, dron. Foto: wish.com-hongnian666

Keď chcete video, tak aj z dronu


Ak chcete mať zo svojej svadby spracované aj video a nebude vám vadiť, keď k svojmu rozpočtu pripočítate ešte nejakú tú stovku navyše, pouvažujte nad kúpou či prenájmom dronu. Dron je zvyčajne kvadrokoptéra, na ktorú sa dá pripevniť fotoaparát a ovládať na diaľku. Môžete tak získať vizuálne nesmierne pôsobivé zábery zo svadobnej párty. Je však dôležité zdôrazniť, že drony sú určené iba na exteriérové použitie, preto ak budete mať hostinu v interiéri, drony neprichádzajú do úvahy.

Svadba, ilustračné foto Foto: Pixabay

Využitie projektora


Najlacnejšie projektory možno nie sú celkom vhodné, keď si chcete vychutnávať filmy v supervysokom rozlíšení, ale na také premietanie fotiek a videí na svadbe celkom určite postačia. Projektor umožňuje vytvorenie veľkého obrazu prakticky kdekoľvek, kde je aspoň mierne prítmie.

Skvelým tipom je premietanie fotografií alebo videí priamo zo svadobného dňa, prípadne premietanie “živého prenosu”, napríklad z terasy. Ak sa medzi vašimi hosťami nachádza jeden aspoň trocha technicky zručnejší človek, určite by ste ho mali požiadať, aby spomedzi tých stoviek fotiek vybral aspoň niekoľko, ktoré potom budete premietať na nočnej párty. Hosťom to pripomenie konkrétne okamihy a snáď si ich tak aj ešte lepšie zapamätajú.


ODPORÚČAME AJ:
Krásna ako z odovzdávania cien Emmy: Povieme vám, čo sa nosí
Máte už tú správnu vôňu na jeseň? Pomôžeme vám s výberom
Prichádza jeseň: Zmeňte šatník, zmeňte i kozmetiku
Ste odporkyňou podkladovej bázy? Chyba

Komentáre