Technológie

Vystrašte svojich kolegov preinštalovaním ich Windowsu

"Je to kruté? Áno, je, ale iba zdanlivo. V skutočnosti sa na monitore zobrazí iba inštalačná obrazovka s pomaly pribúdajúcimi percentami… "

Erik Stríž, 28. júna 2016 10:00
Falošná aktualizácia trvajúca celú večnosť Foto: fakeupdate.net
Komu z nás sa to ešte nikdy nestalo? Že by chcel vypnúť počítač a ísť spať a v tom mu systém oznámil, že pred vypnutím potrebuje nainštalovať 80 aktualizácií. A každá zaberie tak minútku či dve. Človek by vtedy najradšej počítač zahodil do koša, ale namiesto toho strpí dlhé minúty čakaním a niekedy v noci ešte príde skontrolovať, či celá inštalácia prebehla správne.

Inštalácia aktualizácii na počítačoch je skrátka nepríjemnou skúsenosťou pre väčšinu z nás aj napriek tomu, že po nich je zvyčajne o niečo svižnejší a stabilnejší. Samotný proces je však zdĺhavý a otravný.

Keď sa v práci nudíte alebo by ste radi pre kolegu (prípadne pre celú kanceláriu) pripravili nemilé prekvapenie, navštívte na ich počítači stránku fakeupdate.net a vyberte si takú inštalačnú obrazovku, ktorá pasuje k operačnému systému. Vybrať si môžete z nových i starých verzií Windowsu, zo systému OS X a tiež Linux Ubuntu. Po spustení inštalačnej obrazovky už iba stlačíte tlačidlo F11, aby sa zobrazovala na celej ploche monitora.

Falošná aktualizácia trvajúca celú večnosť Foto: fakeupdate.net
Zaujímavosťou je, že keď stlačíte tlačidlo Enter, zobrazí sa obrazovka s chybou - v starších Windowsoch je to nepopulárne známa modrá plocha. Keď ponecháte obrazovku v pokoji, budú sa percentá postupne napĺňať, ale veľmi pomaly. Pre extrémistov, ktorí si radi potrpia na trápenie kolegov, je k dispozícii aj obrazovka kompletného preinštalovania systému. To človeka nahnevá, keď sa vráti z obeda k počítaču a ten mu oznámi, že už pracuje na vymazávaní všetkých jeho dokumentov.

Samozrejme, že funkcia fakeupdade nemá žiadny vplyv na samotný systém, dá sa vypnúť tlačidlom F11 a tak výjde najavo, že ide iba o vtip. Neodporúčame však kolegu trápiť priveľmi dlho, pretože po celom dni nečinnosti by asi musel vysvetľovať šéfovi, čo vlastne celý čas robil...


Zdroj: fakeupdate.net

ODPORÚČAME AJ:
Microsoft zakáže všetky jednoduché heslá
Na bezpečnosť dbajte už pri vytváraní si profilu na sociálnej sieti
Nové funkcie v mobiloch budú hlavne o bezpečnosti
Senzory odtlačkov prstov mieria aj do lacnejších mobilov
Ak vám ukradnú telefón, vymazať jeho obsah môžete aj na diaľku

Komentáre