Technológie

Všetky spotrebiče na dosah niekoľkých dotykov

"Wink Relay je zariadenie s dotykovým displejom a prehľadným používateľským rozhraním, ktorým môžete ovládať množstvo moderných spotrebičov v domácnosti. "

Erik Stríž, 30. septembra 2014 10:00
Wink Relay, centrálny ovládač inteligentnej domácnosti Foto: Wink Relay

Inteligentná domácnosť v našom kontexte nie je to, za čo by ste ju mohli považovať. V koncepte inteligentnej domácnosti nie je dôležité, aké priemerné IQ je namerané jej obyvateľom, najvýznamnejšiu úlohu v nej zohráva vzájomné prepojenie alebo aspoň centralizácia domácich spotrebičov.

Pod spotrebičmi nemáme na mysli iba práčku, televízor, klimatizáciu a chladničku, ale všetky zariadenia napájané elektrickou energiou. Osvetlenie jednotlivých miestností, elektronické zámky dverí, elektricky ovládané mechanizmy otvárania brán a dverí a vôbec všetko ostatné “na elektrinu”.

Koncept inteligentnej domácnosti už nie je tak nereálny, ako pred niekoľkými rokmi. Vďačiť za to môžeme predovšetkým masívnemu rozšíreniu vyspelých čipsetov do širokého spektra domácich spotrebičov, súčasťou ktorých je už aj bezdrôtové spojenie Bluetooth alebo Wi-Fi. Práve s ich pomocou môžeme tieto zariadenia prepojiť do jedného hlavného uzla, z ktorého ich následne môžeme spravovať.

Wink Relay, centrálny ovládač inteligentnej domácnosti Foto: Wink Relay

Správa jedným ovládačom Wink Relay


Jedným z takýchto uzlov je aj Wink Relay, inteligentný ovládač s veľmi prijateľnou cenou a atraktívnym ovládaním prostredníctvom veľkého dotykového displeja.



Samotné zariadenie pripomína mobilný telefón, takže s jeho ovládaním by nemal mať problém prakticky nikto. Displej má uhlopriečku 4,3 palca, umožňuje aj multidotykové ovládanie a jednoduché používateľské rozhranie ponúka veľmi prehľadný náhľad na aktuálne nastavenia spotrebičov v domácnosti.

Súčasťou ovládača Wink Relay je aj vstavaný mikrofón a reproduktor, množstvo senzorov a dve rozmerné tlačidlá napravo od displeja, ktorými je možné pohodlne spravovať vybrané spotrebiče.

Wink Relay, centrálny ovládač inteligentnej domácnosti Foto: Wink Relay

Môžete si ho rezervovať aj vy


Centrálny ovládač inteligentnej domácnosti Wink Relay je už v ponuke internetových predajcov, k dnešnému dňu však jeho predaj nebol zahájený. Očakávame, že prvých majiteľov si nájde ešte v priebehu tohto roka. Zarezervovať si ho však môžu už dnes za cenu tristo amerických dolárov, v prepočte necelých 237 eur.

ĎALŠIE ČLÁNKY


Veľké prekvapenie za málo peňazí
Dobrá technika môže byť aj v lacných mobiloch
Sledujte si prenesené dáta v mobile, vyhnete sa vysokým faktúram
Vyberáme mobil: Drahší originál alebo lacný fake?
Má skvelý displej, nahráva UltraHD video a zaostruje laserom

Komentáre