Zdravie

Čo pomôže, keď muž nemôže?

"Čísla sú neúprosné a vek takisto. V súčasnosti trpí rôznymi stupňami erektilnej dysfunkcie až 40 % mužov po 40-ke. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 25. júna 2018 11:40
Foto: Proerecta
Až tri štvrtiny z nich ignorujú príznaky tohto problému a nesnaží sa problém ani riešiť. Čím sú spôsobené poruchy erekcie?

Viaceré medzinárodné odborné štúdie potvrdili šesť dôvodov, ktoré erekciu zhoršujú. Patria sem srdcovocievne ochorenia, cukrovka, obezita, fajčenie, konzumácia alkoholu a dokonca aj nosenie mobilného telefónu vo vrecku nohavíc. Z psychologického hľadiska má na erekciu negatívny vplyv najmä stres, či už z práce, prázdnej peňaženky alebo aj partnerky. Prvou a hlavnou zárukou zdravej erekcie je fyzická aj psychická kondícia muža.

Ako odstrániť erektílnu dysfunkciu?
Tridsaťosemročný Dávid rieši problém: „Po pätnástich rokoch s manželkou mi sex trochu zovšednel. Pridružila sa k tomu prepracovanosť, únava a nejaké to kilečko navyše a moja erekcia už nie je to, čo bývala.
Ak trpíte niečím podobným ako Dávid, pozrite sa na svoj život a odstráňte z neho všetky negatívne vplyvy na erekciu. Pri závažnejších zdravotných komplikáciách (cukrovka, kardiovaskulárne ochorenia) počúvajte rady lekára, ktorý vaše ochorenie udrží pod kontrolou. Ak zažívate stres, relaxujte a upokojte sa. Vyhýbajte sa alkoholu, fajčeniu, omamným látkam, ale aj mäkkým drogám. Tie celú situáciu len zhoršia. Ak trpíte nadváhou či obezitou, začnite sa zdravšie stravovať a zaraďte do svojho života pravidelný pohyb. Celý proces nápravy zdravej erekcie môžete podporiť aj užívaním kvalitného výživového doplnku na podporu erekcie. „S manželkou a deťmi sme sa začali zdravšie stravovať a oddych som si doslova naordinoval. Celý proces návratu k zdravej erekcii som podporil užívaním prírodného výživového doplnku Proerecta. S manželkou teraz zažívame druhé medové týždne,“ dopĺňa svoj príbeh Dávid.

Čo (ne)robiť?
Akýkoľvek výživový doplnok na erekciu vám však bude na nič, ak pre podporu erekcie neurobíte aj zopár ďalších zmien. Jedna z nich je eliminácia všetkých negatívnych vplyvov na erekciu ako sme písali vyššie, druhou zmenou by mal byť otvorený rozhovor s vašou manželkou či partnerkou. Dôležité je, aby ste sa vzájomne so vzniknutej situácie neobviňovali. „V prípadoch, keď sa jedná o psychickú príčinu problémov, a tých býva väčšina, je dobré celú situáciu trochu odľahčiť a netlačiť na pílu. Odporúčam napríklad vyskúšať iné varianty vzájomného vzrušovania. To si samozrejme vyžaduje vysokú mieru otvorenosti a diplomacie na obidvoch stranách,“ radí life koučka Libuše Konopová.
Foto: Proerecta

Ktorý výživový doplnok môže byť ten pravý?
Aj medzi výživovými doplnkami na erekciu musíte starostlivo vyberať. Český produkt s nemeckou receptúrou Proerecta obsahuje kvalitné prírodné zložky, medzi ktoré patrí extrakt Ženšenu, Tribulus Terrestris, Citrulín a extrakt Kakaovníku. Extrakt z koreňa ženšenu má za úlohu optimalizovať mužské sexuálne funkcie a chrániť ich pred oslabením. Podporuje prekrvenie organizmu, vrátane penisu, čím prispieva k pevnej erekcii a telesnej vitalite. Zároveň chráni pred vyčerpaním a stratou imunity. Viac informácií o erekcii a návodoch ako ju zlepšiť získate na stránke www.lepsia-erekcia.sk.

Komentáre