Zdravie

Chcete sa zbaviť opuchnutých očí? Tu je päť tipov ako na to

"Mnoho žien trpí opuchmi očí. Ako sa ich zbaviť? Mastičky a drahé krémy nechajte v obchode, babské rady sú nad zlato. "

Diana Vaculová, 22. októbra 2014 8:00
Oči. Foto: TASR/AP


Prebdená alebo preplakaná noc a vy máte ráno dôležité stretnutie, na ktorom chcete vyzerať perfektne? Na vašich očiach nesmie byť nič vidieť. Poradíme vám, ako na to, a všetko potrebné nájdete doma.

Klasika à la čajové vrecúško


Ešte ste nepočuli o tomto triku? Chyba. Naša staré mamy, ale aj ich staré mamy ho objavili už pekne dávno. Predovšetkým by ste mali siahnuť po zelenom čaji. Ďalšia podmienka je, že ho nenecháte dlho lúhovať, lebo potom by stratil všetky účinné látky. No a posledná vec, čo musíte urobiť je, že ho necháte ochladiť na izbovú teplotu a až taký ochladený si ho aplikujte na vaše viečka. Pomohlo?

Uhorka verzus zemiak


Čo máte po ruke, po tom siahnite. Obe sú totiž veľmi účinné. Uhorku si nakrájate na krúžky a klasicky si ju položíte na oči, tak ako pri hocijakých maskách. Musíte ju však nechať pôsobiť aspoň dvadsať minút. Ak nemáte toľko času, odšťavte ju a tekutinu z nej si vmasírujte priamo do očí. No a čo zemiaky? Tie účinkujú ešte rýchlejšie ako uhorka.
Postrúhaný zemiak je na opuchnuté oči tiež výborný. Foto: TASR - S. Písecký
Surový zemiak si postrúhajte, vytlačte z neho trošku šťavu, aby jej tam zostalo tak akurát, zabaľte napríklad do vreckovky a priložte na oči. Škrob, ktorý obsahujú vás opuchu zbaví skutočne rýchlo.

Vaječný bielok


Dobrý pomocník v kuchyni a ešte lepší v prípade problémov s vašimi viečkami. Postup prípravy ošetrujúceho elixíru z vaječných bielkov je jednoduchý. Stačí ho vyšľahať do peny, ktorú potom nanesiete v okolí očí a necháte pôsobiť aspoň 10 minút. Vaječný bielok má schopnosť perfektného prekrvovania, takže o výsledný efekt máte postarané.

Najlepší pomocník je voda


Jednoduchšieho pomocníka veru nenájdete. Studená voda je presne to, čo vaše napuchnuté viečka potrebujú.
Voda je na opuchnuté oči výborný liek. Foto: TASR/AP
Namočte si do nej vatové tampóny, a tie si potom postupne prikladajte na oči. Vždy keď sa zohrejú ich opätovne namočte, opakujte podľa potreby tri až päť krát a máte po probléme.

Keď mlieko, tak plnotučné


Prečo? Dôvod je jednoduchý! Plnotučné mlieko obsahuje vitamíny A a D a tiež tuk, vďaka čomu vaše opuchy ihneď zmiznú. Pôsobia totiž hĺbkovo, a tak odstránia skutočnú príčinu opuchov. Aplikujte si ho jednoducho, napríklad pomocou látkovej vreckovky, ktorú si k oku budete prikladať.

ODPORÚČAME AJ:
Červené víno ako bojovník proti akné
Dvíhanie činiek zlepšuje pamäť
Energiu nájdete v šálke alebo v plechovke
Šesť spôsobov, ako sa ubrániť migrénam
Zlé oblečenie a obuv rovná sa boľavá chrbtica

Komentáre