Život

Dlhoočakávaná autobiografia je tu: Čo všetko prezradil Sagan?

"Dlhoočakávaná autobiografia po úspešnom krste v Londýne sa uchádza o priazeň slovenských zberateľov príbehov zo zákulisia cyklistiky."

TASR, 12. decembra 2018 9:00
Peter Sagan Foto: TASR
Autobiografia Petra Sagana s názvom Môj svet je novinkou na pultoch slovenských knižných obchodov.

Fanúšikovia cyklistiky a športu, ale aj ostatní čitatelia si prídu na svoje. Dlhoočakávaná autobiografia po úspešnom krste v Londýne sa uchádza o priazeň slovenských zberateľov príbehov zo zákulisia cyklistiky. V knihe Môj svet sa trojnásobný svetový šampión vyjadruje k svojmu detstvu, začiatkom v cyklistike a stručne hodnotí predchádzajúce roky, keď ako 19-ročný vstúpil do profi cyklistiky. TASR informovala PR manažérka agentúry Media In Zuzana Lacová.

Hlavná časť knihy sa však venuje trom rokom, v ktorých Peter opakovane zvíťazil na majstrovstvách sveta. Príbeh knihy Môj svet zavedie čitateľa do obdobia, kedy Peter Sagan vstúpil do profesionálnej cyklistiky a zachytáva po sebe idúce tri roky svetového šampionátu UCI v Richmonde v roku 2015, v Dauhe v roku 2016 a v Bergene v roku 2017, kedy Peter Sagan dosiahol nemožné, trikrát po sebe zvíťazil.

Ziskom troch titulov majstra sveta si slovenský cyklista zabezpečil miesto medzi velikánmi tohto športu, akými boli Eddy Merckx a Alfredo Binda. Na Tour de France šesťkrát vyhral zelený dres a z profesionálneho okruhu si odniesol už viac ako sto víťazstiev, vrátane triumfu na monumente Paríž – Roubaix 2018.

S úprimnosťou a s jeho humorom Peter odhalí aj detaily jeho cesty k víťazstvám, porozpráva o svojich sklamaniach aj o tom, čo stálo v pozadí jeho diskvalifikácie z Tour de France 2017. Fanúšikovia sa dozvedia, ako sa pozerá na šport, čo je pre muža s prezývkou Tourminátor najväčšou motiváciou, čo ho inšpiruje i to, čo si myslí o jazdcoch v pelotóne. Kniha v zahraničí vychádza, popri slovenčine, v 13 cudzích jazykoch.

Komentáre