Život

Highlighty týždňa: Ariana Grande venuje koncert obetiam v Manchestri

"Speváčka Ariana Grande sa po útoku vráti do Manchestru. Na Topfest príde aj Amy Macdonald. V Detve maturovali v kroji. Slovensko má druhé národné plemeno oviec. Kultový film Top Gun bude pokračovať."

TASR/Webmagazin.sk, 29. mája 2017 7:00
Speváčka Ariana Grande, archívna snímka. Foto: TASR/AP
Americká speváčka Ariana Grande odohrá v Manchestri benefičný koncert. Výťažok z neho venuje pozostalým po obetiach výbuchu počas jej koncertu v britskej metropole.

"Vraciam sa do neuveriteľne statočného mesta Manchester, aby som sa stretla so svojimi fanúšikmi a odohrala benefičný koncert na počesť obetí a ich príbuzných," napísala na Twitteri Ariana Grande.




Amy Macdonald na Topfeste


Topfest (30. 6. – 1. 7.) oznámil ďalšie silné meno, pestrý line up na piešťanskom letisku obohatí aj škótska speváčka a gitaristka Amy Macdonald známa najmä vďaka megahitu This Is The Life.

Multižánrovosť festivalu Topfest tento rok potvrdzujú mená ako Karel Gott, Bastille, Skindred, Gogol Bordello, Slot, Kabát, ale aj megahviezda v podobe autora aktuálneho hitu Human, Rag' n' Bone Mana. Amy Macdonald dopĺňa túto zostavu a podľa renomé, ktoré predchádza jej live vystúpenia so skupinou, bude zaujímavým koncertným obohatením festivalu.



Maturita v kroji


Traja gymnazisti v Detve maturovali v kroji. Povedali im totiž, že by mali prísť v tom najslávnostnejšom, čo doma majú. Vybrali si teda miestny ľudový odev. Už aj preto, že niektorí tancujú vo folklórnom súbore, ale najmä preto, že majú radi všetko, čo súvisí s miestnymi tradíciami.

Podľa riaditeľa školy Pavla Lalíka študenti ho týmto rozhodnutím milo prekvapili. Aj táto aktivita je dôkazom toho, že na Detve tradície stále žijú.

Maturita v kroji? Prečo nie. Foto: TASR/Jozef Poliak


Slovenské národné plemeno


Po 35 rokoch má Slovensko druhé národné plemeno oviec. Aj za prítomnosti ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriely Matečnej v Trenčianskej Teplej v piatok slávnostne uznali plemeno - slovenská dojná ovca. Vyšľachtená je z pôvodných slovenských plemien a špecializovaných dojných plemien.

Podľa generálneho riaditeľa sekcie poľnohospodárstva Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Štefana Rybu pre chovateľskú a odbornú verejnosť ide o historickú udalosť. „Po 25 rokoch procesu šľachtenia a plemenárskej práce schvaľujeme naše slovenské plemeno. Očakávame, že pre našich ovčiarov prinesie lepšie ekonomické zhodnotenie chovu oviec. Pri šľachtení bol dôraz kladený na zvýšenú produkciu mlieka ako komodity, ktorá prináša ekonomický profit,“ povedal.



Top Gun pokračuje


Filmoví fanúšikovia sa čoskoro dočkajú pokračovania kultového akčného filmu Top Gun. Potvrdil to hollywoodsky herec Tom Cruise, ktorý si v pôvodnej snímke z roku 1986 zahral hlavnú úlohu.

"Je to pravda. Začneme nakrúcať pravdepodobne na budúci rok. Je to už isté," povedal 54-ročný herec v rannom programe austrálskej televíznej stanice Channel 7. Top Gun o výcviku pilotov vojenského námorníctva Spojených štátov spravil z Cruisa medzinárodnú hviezdu. Film bol napriek zmiešanej kritike kasovým trhákom a po celom svete zarobil vyše 350 miliónov dolárov.



ODPORÚČAME TIEŽ:
Vyskúšali sme najslávnejší mobil dneška. Je dobrý, ale aj preceňovaný
Unikátny vlakový videoprojekt: Stanica Bratislava Nové Mesto
Film Lída Baarová si môže vo svete pozrieť vyše 100 miliónov ľudí
Chcete si zútulniť váš domov? Štyri tipy, ktoré využívajú dizajnéri

Komentáre