Život

Highlighty týždňa: Môžete rozhodnúť, o čom bude spievať Tomáš Klus

"Lady Gaga sa rozišla so svojím snúbencom, kráľovná Alžbeta II. ukázala šaty zo svojho života a Helena Vondráčková získala platinovú platňu. Aj tieto udalosti sa stali minulý týždeň."

Webmagazin.sk/TASR, 27. júla 2016 10:00
Na archívnej snímke český pesničkár Tomáš Klus. Foto: TASR/Michal Svítok
Český pesničkár Tomáš Klus minulý rok oznámil, že si dáva koncertnú prestávku. V týchto dňoch ohlasuje návrat na hudobnú scénu. Fanúšikovia, ktorí boli z jeho prestávky sklamaní, sa však majú na čo tešiť. Nielenže pred nich predstúpi plný sily a inšpirácie, ale ešte im dal aj možnosť vyskladať koncerty podľa pesničiek, ktoré majú najradšej. V októbri sa predstaví v Českej republike a november bude patriť aj jeho slovenskému publiku v rámci RecyKlus Tour 2016.

Helena Vondráčková získala platinovú platňu za album Best of the Best


Česká speváčka Helena Vondráčková si 15. júla v rámci narodeninového koncertu v Divadle Broadway prevzala platinovú platňu Supraphonu za predaj svojho kompilačného albumu Best of the Best. Ten vyšiel v septembri 2014 k jej významnému jubileu, ktorým bolo 50 rokov účinkovania na hudobnej scéne. V septembri 2014 totiž uplynulo presne 50 rokov od vydania prvej piesne a zároveň prvého veľkého hitu Červená řeka, ktorý odštartoval kariéru českej pop hviezdy Heleny Vondráčkovej.

Buckinghamský palác vystaví šaty kráľovnej


Na archívnej snímke z 20. novembra 1974 britská princezná Alžbeta vychádza z Westminsterského opátstva po svadobnom ceremoniáli s manželom, vojvodom z Edinburghu v Londýne. Foto: TASR/AP
Výber zo šiat, ktoré nosila britská kráľovná Alžbeta II. počnúc svojím detstvom, vystaví toto leto Buckinghamský palác. Jeho predstavitelia uviedli, že výstavu si budú môcť pozrieť ľudia, ktorí navštívia oficiálne priestory paláca v centre Londýna počas ich letného sprístupnenia pre verejnosť.

Snúbenci Lagy Gaga a Taylor Kinney sa rozišli


Speváčka Lagy Gaga a jej snúbenec, herec Taylor Kinney, známy napríklad z filmu Zero Dark Thirty (30 minút po polnoci), sa rozišli. Zástupca speváčky informoval, že si vo vzťahu "urobili prestávku", nič bližšie však neprezradil. Lady Gaga a Kinney, ktorý je hviezdou seriálu televízie NBC Chicago Fire, sa zasnúbili vlani na sviatok sv. Valentína. Zoznámili sa v roku 2011 pri nakrúcaní speváčkinho videa You & I.



ODPORÚČAME TIEŽ:
Svadobné šaty aj známe klobúky: Britská kráľovná ukáže kúsok šatníka
Highlighty týždňa: Pokémoni sú späť. V ktorej krajine hru zakázali?
LIKE DŇA: Toto sú najlepšie fotky z dronov 2016
Umelá inteligencia rieši problémy ľudí už dnes. Aj tie s pokutami
Skryté funkcie Facebooku sú o reklame, smrti a obrátených textoch

Komentáre