Život

Highlighty týždňa: Najočakávanejšia vianočná reklama je na svete

"Vianočná sezóna v Británii sa oficiálne začala."

Webmagazin.sk/TASR, 9. novembra 2015 12:00
Dievčatko z reklamy obchodného domu John Lewis Foto: youtube.com
Od roku 2007 obchodný dom John Lewis spustil tradíciu reklám, ktoré oficiálne spúšťajú vianočnú sezónu. Reklamy, ktoré každoročne obchod predstavuje, sú väčšinou stvárnené ako príbeh s hlbšou myšlienkou než samotného nákupu v obchode. Tento rok chcel John Lewis taktiež poukázať na spoločenský problém - osamelosť starších ľudí počas sviatkov a rodinné vzťahy. Reklamný spot nazval Človek na Mesiaci.



Elton John sa pripravuje na stretnutie s Vladimirom Putinom


Elton John Foto: TASR/AP
Hviezda nielen britskej populárnej hudby, skladateľ, spevák a klavirista v jednej osobe Elton John (68) sa pripravuje na stretnutie s prezidentom Ruskej federácie Vladimirom Putinom (63), pri ktorom by podľa vlastných slov pre rozhlasovú stanicu BBC 4 chcel hovoriť o právach LGBTI ľudí. Ako je známe, ruský prezident Vladimir Putin 24. septembra telefonoval s britským umelcom, ktorému oznámil, že by sa s ním rád stretol a porozprával.

Skupina Olympic vydala nový album


Skupina Olympic vydala nový album z trilógie Souhvězdí, tretí diel trilógie s názvom Souhvězdí romantiků. Album ponúka štrnásť nových piesní. Nahrávka je záverečným dielom novej trilógie obľúbenej skupiny. Výhradný skladateľ a sólový spevák Petr Janda má pocit, že ide o jeho najsilnejšiu piesňovú zostavu za ostatné roky. Album bude pokrstený na koncerte 24. novembra v Malostranskej Besede.



Aneta Langerová si získala bratislavských fanúšikov


Aneta Langerová Foto: SUPRAPHON
Známa česká speváčka a skladateľka Aneta Langerová začala tento týždeň jesennú časť turné Na Radosti 2015, ktoré dostalo názov podľa aktuálneho a veľmi úspešného albumu Na Radosti. Prvý zo štyroch slovenských albumov odohrala vo štvrtok (5.11.) večer v bratislavskom Ateliéri Babylon. V poradí štvrtý štúdiový album Na Radosti vyšiel v novembri 2014. Aneta spolu s klaviristom, hudobným skladateľom a producentom Jakubom Zitkom pracovala dva roky na piesňach, pôvodnej hudbe a textoch.

ODPORÚČAME AJ:
Rozišli ste sa s partnerom? Poradíme vám, ako sa s tým vyrovnať
Žena, ktorej sa zjavovala Panna Mária: Zachytiť jej krásu je nemožné
Obchodníci s ľuďmi lákajú na prácu s podozrivo vysokou odmenou
Globálna správa o znečistení: Najväčšou hrozbou je olovo
Ženy žijú dlhšie, sú vzdelanejšie, ale zarábajú menej než muži

Komentáre