Život

Highlighty týždňa: Najsexi herec a objavenie tajomnej sochy

"Spoznali sme najsexi muža sveta, o lodi Costa Concordia natočili dokument a na speváka Bona sa opäť lepila smola."

Webmagazin.sk/TASR, 24. novembra 2014 8:00
Chris Hemsworth Foto: TASR/AP


Austrálsky filmový a televízny herec Chris Hemsworth je muž s najväčším sexepílom na planéte. Populárny americký magazín People udelil 31-ročnému najpríťažlivejšiemu mužovi sveta v noci na dnes titul "Sexiest Man Alive" pre rok 2014. Herca, ktorý stvárnil hlavnú postavu v americkom akčnom filme Thor, a jeho manželku ocenenie pobavilo. Hemsworth sa v roku 2010 oženil s 38-ročnou španielskou herečkou, modelkou a filmovou producentkou Elsou Patakyovou.


Tajomná socha


Francúzske úrady objavili v rieke Seina tajomnú kamennú sochu, ktorá mohla byť na dne niekoľko storočí. Polícia vytiahla sochu ľudskej postavy s rozmermi 60x90 centimetrov s vlnitými vlasmi z vôd pod najstarším parížskym mostom ponad Seinu, Pont-Neuf. Sochu pôvodne v septembri objavil potápač. Odborníci zatiaľ nemali dostatok času na identifikáciu veku sochy a jej pôvodu, nevedia ani to, ako dlho mohla ležať na dne rieky. Predpokladajú, že by to mohol byť kamenný reliéf, ktorý spadol z pôvodného mosta.
Francúzske úrady objavili v rieke Seina tajomnú kamennú sochu, ktorá mohla byť na dne niekoľko storočí. Foto: TASR/AP


Bono má smolu


Frontman írskej rockovej skupiny U2, Bono, si na bicykli v newyorskom Centrálnom parku zlomil na šiestich miestach hornú končatinu a utrpel fraktúru očnej jamky, ruky a lopatky. Operácia hornej končatiny trvala v nedeľu päť hodín a dostal do ruky tri kovové pláty a 18 skrutiek, informovala Presbyteriánska nemocnica/Weill Cornell Medical Center v New Yorku. Bona v týchto dňoch prenasleduje smola. Pred pár dňamiodpadli jeho súkromnému lietadlu, ktorým letel z Írska do Nemecka, zadné dvere v okamihu, keď sa stroj pripravoval na pristátie v Berlíne. Pilot napriek tomu bezpečne pristál.
Na archívnej snímke z 18. mája 2012 aktivista a spevák populárnej írskej kapely U2 Bono. Foto: TASR/AP


Bio-bus


Prvý autobus poháňaný ľudským a potravinovým odpadom absolvoval v Británii svoju prvú cestu. Bio-Bus je 40-sedadlové vozidlo, ktoré začalo kyvadlovo premávať medzi mestom Bath a letiskom v Bristole. Na jednu nádrž plynu dokáže prejsť takmer 300 kilometrov. Plyn je vyrábaný z kanalizačného odpadu a potravín, ktoré nie sú vhodné na konzumáciu ľuďmi. Vyrábajú ho v bristolskom zariadení na udržiavanie kanalizačného systému.

Costa Concordia vo filme


Dokument o havárii lode Costa Concordia spred takmer troch rokov a prácach, ktoré vyvrcholili odtiahnutím vraku do prístavu v Janove, nakrútil taliansky režisér Brando Quilici. V snímke, ktorú uvedie televízia nadácie Smithsonian so sídlom vo Washingtone, uvidia záujemcovia aj podmorské zábery zhotovené medzinárodným tímom Juhoafričana Nicka Sloana. Podľa správy sa vo filme objaví aj Stefania Vincenziová, Sicílčanka, ktorá je dcérou jednej z početných obetí katastrofy. Jej matka prišla o život pri snahe zachrániť inú cestujúcu-neplavkyňu a jej telo našli až po komplikovanom narovnaní vraku plavidla.
Na archívnej snímke z 13. januára 2012 stroskotaná luxusná výletná loď leží prevrátená na boku po tom, ako narazila na plytčinu neďaleko ostrova Giglio, ležiacom v Tyrrhenskom mori. Foto: TASR/AP


ODPORÚČAME AJ:
Sedem tipov, ako byť šťastný v období single
Všetko, čo ste kedy chceli vedieť o orgazme, ale báli ste sa opýtať
Štyri triky, ktorými vás obchodníci balamutia
Fajčíte? Pripravte sa na chronickú bolesť chrbta
Dosť bolo turistických pascí! Na cestách si doprajte domáce jedlo

Komentáre