Život

Highlighty týždňa: Začali natáčať pokračovanie Perinbaby

"Hlavnú úlohu v novej Perinbabe stvárni Lukáš Frlajs. Bratislavská čučoriedka má ďalších laureátov. Marián Labuda ml. stvárni Jozefa Tisa. Kristína Farkašová pokrstila novú knihu."

TASR/Webmagazin.sk, 20. februára 2017 10:00
Herec Lukáš Frlajs stvárňuje v pokračovaní Perinbaby hlavnú postavu Lukáša. Foto: TASR/Oliver Ondráš
V historickom meste Kežmarok začali cez víkend nakrúcať pokračovanie kultovej rozprávky Perinbaba. Hoci mal filmový štáb pripravené snežné delo, symbolicky sa v meste rozsnežilo.

Druhá časť v deji nadväzuje na jednotku. "Dvojka sa začína v starom mlyne, kde Alžbetka dáva svojmu synovi Lukášovi na krk medailón a posiela ho do sveta. Pokračovanie rozprávky je o putovaní Lukáša svetom, o hľadaní šťastia a lásky," priblížil režisér Juraj Jakubisko. Hlavným predstaviteľom Lukáša je Lukáš Frlajs, ktorého si vybrali spomedzi zhruba stovky mladých hercov. V rozprávke sa objavia aj známe postavy Perinbaby a Zubatej, postará sa o to moderná technológia.

Lukáš Frlajs o natáčani Perinbaby:


Hammel má čučoriedku



Bratislavskú čučoriedku, Cenu Júliusa Satinského, získal tento rok spevák Pavol Hammel. Za výnimočný prínos pre slovenskú hudobnú scénu zvíťazil v kategórii Osobnosť. "Mám veľmi rád Bratislavu, pochodil som kus sveta, ale Bratislave by som za iné mesto nemenil,“ povedal pri poďakovaní za ocenenie spevák.

V ďalšej kategórii Idea – počin patrí za mimoriadny prínos do kultúry ocenenie múzeu moderného umenia Danubiana, za ktorým stojí dvojica zakladateľov Gerard Meulensteen a Vincent Polakovič.

Čestná rada v štrnástom ročníku udelila ocenenie Bratislavská čučoriedka v kategórii Osobnosť spevákovi a hudobníkovi Pavlovi Hammelovi. Foto: TASR/Miroslav Košírer


Tiso v Aréne


Divadlo Aréna prichádza s premiérou obnovenej monodrámy Tiso. Tiso je monológ muža, ktorý je považovaný za najtragickejšiu a najkontroverznejšiu postavu slovenských dejín. V hlavnej postave Jozefa Tisa sa predstavil Marián Labuda mladší.

„Táto inscenácia nemá nový zmysel, má ten istý zmysel, ako mala pred 12 rokmi pri prvej premiére. Mení sa spoločensko-politický kontext, pre nás je dôležité to, aby tú inscenáciu mali možnosť vidieť mladí ľudia, ktorí pred 12 rokmi chodili možno do škôlky, pretože výpovedná hodnota inscenácie ostáva aj dnes, v čase, kedy sa spoločensko-politická klíma mení a znova sa dostávajú na pretras tzv. jednoduché riešenia komplikovaných otázok,“ povedal na predpremiérovom stretnutí s médiami dramaturg Kubran.



Stále je mama


Na Valentína uviedla Kristína Farkašová do života svoju druhú knižku Stále som mama. "Je o období od druhých narodenín dievčat po ich nástup do škôlky. Úplne sa zmenili, sú to parťáčky, samostatné bytosti, ktoré sú moje najlepšie kamarátky, s ktorými veľmi veľa cestujeme bez akýchkoľvek prekážok," povedala pre TASR autorka. Z jej prvotiny Som mama sa predalo vyše 25.000 výtlačkov.

Krstnými rodičmi boli herečkini stand-upoví kolegovia Samo Trnka, Michael Szatmary a Tomáš Hudák. Nezapreli v sebe komikov a knižnú novinku ako dieťa zaopatrili vlhčenými obrúskami, zapudrovali i natreli zinkovou masťou - antiseptickým krémom vhodným predovšetkým k ochrane pokožky detí. Na zábavnom akte nechýbal autorkin otec, známy herec Boris Farkaš, ktorý knižku ilustroval.

#sommama #somsahanbilafotit diki @mrs_evuu za rychly čin #lindexofficial @lindexofficial

Príspevok, ktorý zdieľa @kristina.farkasova,




ODPORÚČAME TIEŽ:
Tri matky, tri podozrivé. Známe herečky sa stretli v napínavom seriáli
Má irackého otca a mamu Slovenku. Ako opisuje arabský svet?
VIDEO: Slovenská vedkyňa šéfovala simulovanej misii na Mars
Bez sedačiek a s kopou farieb. Na Slovensku otvorili unikátne kino

Komentáre